Det är verkligen spekulativt så här i början av NBA-säsongen men hamnar man rätt på det så finns ypperliga möjligheter att fynda. Inför premiären nämnde jag att Los Angeles-lagen kan få en toppsäsong och det var ett möte - dessvärre med Lakersförlust - som gav många positiva svar inför kommande omgångar.

Golden State Warriors har varit en av giganterna i NBA på senare år. Man var i final så sent som förra säsongen men föll där. Nu är frågan om man kan hålla sig kvar i den yttersta toppen - jag tror inte så är fallet. Thompson är långtidsskadad vilket är ett enormt avbräck. Lägg därtill att laget har tappat en namnkunnig kvartett med en viss Kevin Durant i spetsen. Truppen är oerhört tunn och ett lag som är vant att rada upp segrar kan lätt bli frustrerat när förluster måste accepteras - även mot de anonymare motståndarna.

Jag trodde att Los Angeles Clippers skulle få en svettig premiär i derbyt mot LA Lakers som jag håller väldigt högt. Det var heller ingen enkel match men Clippers imponerade storligen. Man neutraliserade långa stunder LeBron James och det kollektiva försvarsspelet var som väntat den stora nyckeln. Förra säsongen slogs man ut av just Warriors i slutspelet men nu ser - till skillnad mot då - Clippers rentav vassare ut på papperet. Offensivt lär det lyfta när Paul George är tillbaka men det ser redan lovande ut.

I premiären var Kawhi Leonard makalös och med den derbyinsatsen i ryggen lär han bli svårstoppad på nytt. Betydligt mer entusiastiska känslor kring Clippers och tappar Warriors, som jag misstänker, fart framöver är det bäst att ta betalt medan man kan. Jag går alltså emot en av de senaste årens dominanter och lyfter fram Clippers som en spelvärd idé. En mycket motiverad favorit som ytterst sällan kommer att stå i liknande odds framöver.

Speltips: Los Angeles Clippers att vinna matchen - Odds 1.80 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher.

This is the stats tab
This is the post tip