För bara några månader sedan var det få som såg hur Golden State Warriors skulle kunna besegras över en. Nu ligger man sist i hela NBA; det går snabbt ibland! Skador på nyckelspelare i kombination med spelartapp under sommaren har gjort det här till ett mellanår för Warriors. Nu handlar det mer om att vila sina stjärnor och få ett bra draftval. Stackars D'Angelo Russell blev bytt till laget när Durant lämnade från ett Nets-lag som var på uppgång. Nu är det i princip han som ska lösa det på egen hand varje gång han går ut på banan den här säsongen. Det är inte troligt att vi får se varken Curry eller Thomspon något mer den här säsongen.

Sacramento Kings föll ihop totalt på hemmaplan mot Knicks efter att ha gått ut i en tidig och klar ledning. Det är sånt man får tillskriva en ung trupp. Det kommer onödiga misstag och när kampen om slutspel är så pass jämn i den västra konferensen har man inte råd att förlora mot lag som Knicks på hemmaplan.

Warriors saknar Curry, Thompson och Green; hela kärnan som legat bakom dynastin man upplevt senaste fem åren. Lagets powerforward Paschall är ett frågetecken inför mötet.

Första första gången på hela säsongen har Kings för sin del inte en enda spelare uppsatt som skadereserv. Det enda frågetecknet är Fox, som dock kan vara aktuell för spel igen. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga till mötet.

En stor del av Warriors spel kretsar kring Curry och hans förmåga att styra tempot i matcherna. Det springs fram och tillbaka med treor i var och vartannat anfall. Passningsspelet och rörligheten är något tränaren Steve Kerr lägger en enorm vikt vid. Rör du dig inte utan boll blir du utbytt väldigt snabbt. När dessa lag möttes under fjolåret blev det otroliga matcher med höga poäng. Vi kan nog inte räkna med att få se poäng upp emot 260 som då men spelfilosofin lever kvar hos båda klubbarna. Linan på 211 känns för låg trots att Curry och Thompson saknas. Givet klick!

Speltips: Över 211.0 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip