Heat (10-7) tar emot Bucks (12-5) för en riktig höjdare så här i början av veckan i NBA. Jag gillar Bucks i den här outingen och bygger det spelvärdet på två tydliga aspekter. För det första var Bucks andra halvlek mot Blazers riktigt imponerande. Med den vinden i seglen gästar man ett skadedrabbat Heat, där deras tre toppspelare står på skadelistan. Adebayo, Herro och Robinson är borta. Även ässet Butler står som tveksamt spelande pga sin ankel. Om 1-2 av de spelare som står på skadelistan spelar kan det bli hyggligt jämnt, men utan dessa fyra ovan skall Bucks vinna komfortabelt.

Med den vetskapen skall Bucks vara klar favorit enligt mig. Jag tar Bucks -3 till oddset 1.90 hos bet365 .com, trots bortaplan.

Värt att notera:

1. Bucks offensiv har varit "facit" över den senaste tiden. De snittar 120 poäng per outing och med den statistiken är de nr 4 i NBA. De är topp 3 i NBA när det gäller field goal percentage (49,6%). Just Heat som är kvällens opponent är svaga på att stå emot trepoängsskytte.

2. Den defensiva "matchen-i-matchen" är kanske kvällens viktigaste. När det gäller returtagningen är båda lagen i stort sett identiska och när jag ser på skadelistan är två av de bättre returtagarna för Heat skadade. Notera det. Fördel Bucks således.

3. Bucks är 7-1 över sina åtta senaste matcher. Det är en stark nivå!

4. Heat är duktiga på att hålla i bollen (har få turnovers) och samtidigt är de bra på att konvertera motståndarnas turnovers till poäng.

5. Den här outingen är också den en del av "In Season Tournament". Här är Bucks 3-0 och kan, vid vinst, ta topplaceringen. Heat å sin sida behöver vinna för att klara sig kvar i turneringen.

6. Bucks har ett högre snitt på gjorda poäng på bortaplan (122 poäng per outing) än när de spelar hemma (118 poäng).

7. Heat är 1-5 i sina matcher, där de stått som underdogs. Notera det.

Jag är övertygad om att Bucks vill nå topplaceringen i "In Season Tournament". De kommer också in till Miami med en strålande comeback-vinst i bakfickan som med garanti boostat truppen. De har få skador. De skall vara favoriter i min värld. Jag spelar Bucks -3 till oddset 1.90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip