Det har varit en extremt bra träff-ratio (7/7) på NBA-slutspelet 2024 för Rekatochklart.com och det känns riktigt inspirerande. Inte en miss än så länge, men som sagt; två nya matcher idag och jag börjar med den tidiga matchen - Heat vs Celtics.

Inför game 3 var jag extremt tydlig med att Celtics kommer studsa tillbaka direkt och som de gjorde det. Wow! Det var länge sedan jag såg hela Celtics defense steppa upp som de gjorde. Det var en fröjd för ögat. Celtics vann med 20 poäng och uppvisade en sådan intensitet på alla plan, men särskilt i defensiven.

Jag kommer spela på Celtics igen dock så är spelvärdet extremt dåligt på handicap och moneyline (förståeligt). Jag gillar dock Celtics -2.5 efter första kvarten till oddset 1.75 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Heat har oftast varit ett smärre bekymmer för Celtics i slutspelsdiskussionen. I år har dock Celtics ett på tok för bra lag och ett djup i sin trupp som inte Heat kan stå emot plus att de saknar två ordinarie superstars i sin förstalina. Med vinsten senast, då Celtics defense stod ut rejält var det spiken i kistan. Det är min känsla. När Celtics även levererade in ett kvickt svar på sitt defensiva spel, då känns Heats saga all.

2. Heat spelade över sin egen förmåga i game 2 (som jag berättade i analysen av game 3), då de satte hela 23 trepoängare (!). I game 3 var den dörren komplett stängd. Celtics storspelare skakade snabbt av sig sin usla insats och spelade återigen som ett lag. De ledde redan med 21-12 efter första kvarten och var på Heat såväl defensivt som offensivt. Heat fick inget syre alls. Noteras kan att Heat hade satt totalt fyra trepoängare i halvlek. Orsaken till detta var enkel; energi, energi och åter energi. Ingen som tog skott för Heat fick tänka alltför länge.

3. Celtics var aggressiva under båda korgarna. Inga turnovers. Håller man den linjen i afton kommer det åter bli en storvinst för Celtics.

4. Varken Butler, Rozier eller Richardson spelar för Heat i afton. Ett jätteavbräck.

5. Celtics Derrick White var den som verkligen klev fram i game 3. Han dominerade och styrde spelet på Heats planhalva. Han satte bl.a. 12 poäng på fyra minuter i andra kvarten. Smart och fysiskt.

6. När Celtics Porzingis och White står för dryga 35 poäng framåt och vi inte har nämnt Tatum eller Brown, då förstår ni att Celtics är svåra att stå emot.

För mig stängde Celtics matchserien genom att vinna game 3. Det kan låta kaxigt, men känslan var att Heat inte hade några svar - alls. Jag är övertygad om att Celtics vinner även den här outingen och finner spelvärde i en tidig ledning. Jag spelar Cetlics -2.5 efter första kvarten till oddset 1.75 hos Unibet .com.

This is the stats tab
This is the post tip