Mitt speltips under det svenska nationaldagsfirandet kommer i game 3 i NBA-finalen. Matchen börjar kl 02.30 svensk tid.

Den första outingen i Denver var ren och skär utskåpning. Nuggets dominerade på alla nivåer och ställde Heat schack matt över hela banan. I game 2 såg Heats HC Spoelstra till att justera sitt lags defense ännu en gång och när man sätter 36 poäng i sista quartern på ett felfritt sätt, då är Heat tuffa att slå. MEN. Jag betonar MEN. Den här typen av marginaler med 36 poäng och en felfri kvart är svårt att trycka repeat på. Jag lovar er. Nuggets spelade inte sin bästa basket. För låg energi i sista kvarten, samtidigt som Jokic återigen var matchens dominant med 41 poäng. Heat's defense har inte råd att spela under pari i game 3. Heat vann med "bara tre pinnar" trots fläckfritt spel. Jag är övertygad om Nuggets vinst och har dem att vinna matchserien med 4-2 och det står jag fast vid.

Jag väljer att spela Nuggets -2,5 till oddset 1,91 hos Unibet . Det är för mig kanske hela matchseriens bästa odds till dags dato!


Värt att notera:

1. Heat kom in till game 2 genom att spela "size" mot Nuggets. MEN den största förändringen var att Heats Butler spelade direkt mot point guard Murray och det gav effekt; fram för allt i slutet. Spoelstra hos Heat har greppat att Jokic är enormt bra, men om vi kan bromsa upp Murray, då är vi med l matchen och det var det som skedde. Murray landade på facila 18 poäng och det är inte nog bra. Notera ännu en gång; Heat spelade som sagt grym basket i sista quartern och vann bara med tre poäng. Jag tror Nuggets kommer korrigera sitt spel i afton och låta Gordon få mer boll, men Murray måste upp sina +25 poäng.

2. Nuggets får inte spela så energifattigt som man gjorde i andra halvlek. De hade en relativt stor ledning, men gav inte 200% i sista kvarten och det bet dem i rumpan. Det ser märkligt ut när jag skriver det; "...gav inte 200%...", eftersom det är en NBA-final som Nuggets aldrig vunnit. Det MÅSTE vara all gas, no brake i fyra kvartar. Det kommer vi få se i afton.

3. Heats shooting guard Herro är fortfarande utanför truppen. Han är inte medicinskt clearad för att spela ännu.

4. Nuggets offensiv har snittat på +115,2 poäng i slutspelet. I afton måste det snittet nås och gärna smyga över.

5. Nuggets Jokic var underbar att se och i game 2 och det är förbenat att laget inte orkade hålla i spelet i fyra kvartar. Jokic satte 16/28 skott. Han landade på 41 poäng och det är magi. Detta till trots, förlorade man matchen. Det är inte OK.

6. En faktor som gjorde att Nuggets inte mäktade med att vinna, trots Jokic enorma spel, var Michael Porter Jr. Han satte bara 3/17 trepoängsförsök och det är riktigt dåligt för en spelare som Porter Jr. Det kommer inte ske igen. Notera att Porter Jr spelade 43 minuter i game 1 och bara 26 minuter i game 2. Det säger allt.

7. Heat's Adebayo är en nyckelfigur i den här finalen. Han måste leverera på topp för att Heat skall kunna stå emot den "mismatch" som finns i storlek och teknik. Nuggets måste hålla honom under 20 poäng framåt.

8. Nuggets har vunnit deras tre senaste matcher på bortaplan och det är starka papper.

Jag spelar på att Jokic och hans vänner studsar tillbaka direkt och jag tycker oddset 1,91 hos Unibet för Nuggets -2,5 är ett toppenodds!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip