Hornets (6-11) tar emot Timberwolves (14-4) under lördagskvällen svensk tid. Hornets har inte varit särskilt bra i år och det är ett skadedrabbat lag som haft det tungt. De lyckades slå Nets i sin senaste outing tack vare en formidabel insats av PG Rozier som satte 37 poäng. I afton är det dock en helt annan matchup. Nu ställs Hornets mot Timberwolves som via vinsten mot Jazz igår lyckades sätta ett nytt klubbrekord genom att vinna 13 matcher av 15 under en kalendermånad. Det har varit en imponerande syn.

Jag är inne på att T-wolves spel kommer hålla i sig ett tag till kanske hela vägen fram till jul om de slipper skador. Jag spelar -4 till oddset 1.72 hos Unibet .com

Värt att notera:

1. Timberwolves superstar Karl-Anthony Towns (KAT) snittar 21.8 poäng per match och plockar dessutom när nio returer per match. Enorm i november!

2. Timberwolves är nr 1 i NBA i antal tillåtna poäng per match. Med facila 105.3 poäng per match ger det resultat.

3. Om vi ser till Hornets anno 2023 är de "hyggliga" i offensiven med 113.6 framåt i snitt per match. MEN när defense tillåter ett snitt om 122 poäng i baken per outing, då är det bekymmersamt. Idag möter Hornets det lag i ligan som tillåter minst poäng framåt alltså ligans bästa defense. En svår ekvation för Hornets att överkomma.

4. Hornets skadelista med LaMelo Ball (leder Hornets i poäng framåt och assist) och Nick Richards (nr 1 i blockerade skott) är borta. Det är tunga, tunga avbräck när man möter ett heltaggat Timberwolveds som är skadefria på samtliga nyckelpositioner. Notera det.

5. När Timberwolves varit "spelfavoriter" (se 13 matcher), då har de varit 11-2 i resultat.

6. Hornets är som ovan redan nämnts ett "sådär-lag" i år och som även siffrorna berättar. Du finner dem inte högt i en enda statistikparameter.

7. Timberwolves är 8-2 över sina 10 senaste matcher. Hornets är 4-6 under samma period.


Jag tycker det mesta talar för Timberwolves, trots bortaplan idag. Med Hornets skador och Timberwolves energi och starka defense, då blir det svårt att inte gå på grabbarna från Minnesota. Jag tar oddset -4 till oddset 1.72 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip