Houston Rockets nya experiment har haft varierande resultat. Överlag får man ändå säga att det sett positivt ut. Det som hänt är alltså att Rockets valde att byta bort Capela mot Covington och spelar nu helt utan en renodlad center. Istället är det Covington och PJ Tucker som delar på ansvaret i majoriteten av matcherna på den positionen. Senast mot Jazz ledde man hela matchen fram till sista skottet då Bogdanovic sänkte en trea som gav gästerna bortasegern. Att Harden gick två av 13 från trepoängslinjen var förstås en bidragande anledning till att det inte blev seger till slut. Den skäggige superstjärnan upplever en formsvacka senaste veckorna. Istället är det nyförvärvet inför säsongen, Westbrook, som fått bära Rockets under den här tiden.

Boston Celtics var inblandade i en minst lika jämn match i sitt bortamöte med OKC häromdagen. Marcus Smart bidrog med det avgörandet spelet som gav laget segern. Det är av just den orsaken som han befinner sig på planen, den typen av matchvinnande spel. Den innebar också att Celtis tog sin sjunde raka seger och nionde seger på tio senaste matcherna. Årets nya konstellation där Tatum är det givna första valet offensivt följt av Kemba Walker har gett resultat i form av en tydlighet som blir väsentlig när matcher går in i den fjärde quartern.

Rockets får klara sig utan trepoängsspecialisten Eric Gordon. Han förväntas inte vara tillbaka förrän i slutet av månaden. Gästerna saknar Williams med en höftskada. Tvåvägsspelaren Jaylen Brown är tveksam till spel på grund av en fotskada.

Det är två lag som trivs bäst med små formationer där kontringsspelet och farten hamnar i fokus. Ja, sedan bytet har Rockets egentligen inget val. Det är det enda sättet man kan spela på. Det drar också upp poängsnittet rejält i matcherna.

Speltips: Över 230 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip