Houston Rockets har genomgått en otrolig förvandling sedan man valde att byta bort Clint Capela. Utan center är det en unik basket som spelas. PJ Tucker och Covington delar på ansvaret av att försvara motståndarnas jättar. Hittills har det fungerat bra överlag får man säga. Sju segrar på tio senaste matcherna gör att laget ligger fyra i den västra konferensen. Det man tappar defensivt vinner man på offensivt. Med Capela borta ur rotationen så kan D’Antoni ställa upp med skyttar över hela golvet. Det öppnar upp ytor för Harden och Westbrook att attackera korgen. Framförallt Westbrook har frodats i det spelet och höjt sig rejält statistiskt sedan bytet. Följden blir att poängantalet i deras matcher når löjligt höga siffror.

Los Angeles Clippers är också ett lag som föredrar att spela med en liten femma. Zubac är egentligen deras enda naturliga center som kan räkna med speltid i slutspelet. Harrell spelar som center men är egentligen mer av en powerforward sett till storlek. Det som gör Clippers unikt är deras bredd defensivt. Man kan byta i försvar nästan hela vägen från 1-5 sett till spelarmaterialet. Den enda spelaren som tränaren Doc Rivers behöver gömma är Lou Williams. Hans värde finns istället på den offensiva sidan av spelet. När Paul George och Kawhi Leonard vilas är det hans tur att ta över showen. Det finns inte många spelare i NBA som är bättre på att få bollen i korgen än Lou Williams

För Rockets är tvåvägsspelaren DeMarre Carroll osäker till spel med sjukdom. Los Angeles Clippers har inga bekräftade skador men bli inte förvånad om någon av deras stjärnor vilas då slutspelet närmar sig.

Det är två lag som trivs i ett högt tempo. Även om poängsiffran är makalöst hög så känns den något låg sett till hur lagen spelar. Jag väljer att investera i överspelet här.

Speltips: Över 237 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip