Houston Rockets ska försöka bryta sin negativa trend på tre raka förluster. Det har gjort att man dalat i tabellen ner till sjätteplats, precis ovanför dagens motstånd. Det är mycket som hänger på James Hardens spel för att Rockets ska vinna så som laget är konstruerat just nu. Han har haft en historiskt stark säsong. I början snittade han över 40 poäng per match. Det har droppat något nu ner till 37,1 men det är fortfarande makalöst bra. Ingen annan spelare är i närheten av dem siffrorna i NBA just nu.

Chris Paul kommer från säsongens bästa match sett till poängskörd. Han stod för 30 poäng på 11 av 13 field goals. Det finns fortfarande inget svar för motståndarna när Oklahoma City Thunder ställer ut sin femma med tre guards. Schroeder, Shai och Chris Paul frodas när man spelar tillsammans. Då flyttar Shai upp till någon form av small forward-position med lite mindre boll i händerna. Det är en roll han hanterat med bravur. Mot Rockets små formationer är det något man kan dra fördel av då enda gången Houston går på insidan och använder sig av storlek egentligen är pick and roll-spelen med Clint Capela.

Rockets saknar fortsatt Gerald Green och Nene. Austin Rivers har problem med sina tumme och är osäker till spel. Thunder får tillbaka sin skarpskytt Gallinari igen efter att han missade matchen mot Portland senast. Ferguson och Nader är däremot skadade och missar mötet.

När lagen möttes i Oklahoma relativt nyligen vann Thunder komfortabelt. Det var Westbrooks första match tillbaka i staden och laget som draftade honom sedan bytet i somras. Det var känslosamt på planen, nästan konstig stämning. Harden hade en av sina sämre matcher den här säsongen. Nu är Thunder saknar sin defensiva specialist Ferguson har Harden en betydligt skönare kväll framför sig. Jag räknar med att matchen spelas i Rockets tempo med ett regn av trepoängare.

Speltips: Över 229,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip