Efter en stekhet start på säsongen har Phoenix Suns formkurva sakta men säkert börjat dala. I takt med att Devin Booker svalnat något så har segrarna inte duggat lika tätt. Det har ganska snabbt utmärkt sig ett topp 6-skikt i den västra konferensen; Suns ligger precis utanför det skiktet på sjundeplats. Deras matchfacit på 10-11 är ändå bättre än förväntat men endast tre segrar på tio senaste skvallrar mer om vart säsongen är på väg.

För Houston Rockets fortsätter debatten vara kring Hardens spelstil och om Westbrook verkligen är rätt person att lyfta det här laget till nya höjder. Vi har ännu inte fått några klara besked på det sistnämnda. Houston är med i toppstriden i den västra konferensen men vissa av förlusterna som laget åkt på har varit direkt pinsamma. Finns det något att ifrågasätta så är det deras defensiva rutiner. Mot ett lag som Suns blir det kanske inte superviktigt men senare när exempelvis Lakers kommer på besök är det nyckeln till seger.

På skadefronten saknar hemmalaget Nene, Gordon och Green. Det är tre spelare som vanligtvis finns med i rotationen. Framförallt tappet av Gordon har tvingat Harden till att axla ett större lass offensivt än vad han brukar göra. Om Rockets och Harden får betala priset för det senare i april och maj när vi går in i slutspelet återstår att se.

Suns har både Baynes och Jerome uppsatta som frågetecken inför mötet.

Allting talar för en riktig poängfest med två lag som gillar att springa. Sedan Westbrook kom till Rockets har deras hastighet i spelet ökat rejält. Suns står inför en massiv utmaning då man har en av säsongens svåraste matcher på schemat här. Jag tror helt enkelt inte Suns hänger med på poängtavlan och plockar handikapplinan i hemmalagets favör.


Speltips: HOU Rockets med handicap -10 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip