Houston Rockets är samtalsämnet i hela NBA för stunden. Precis innan trade deadline bytte man bort sin enda renodlade center. Nu har man det överlägset kortaste lag i hela ligan. Det kan vara första gången i NBA:s historia ett lag mönstrar en startfemma där alla är under 6.7 fot långa. Tanken är då att PJ Tucker eller någon annan med liknande egenskaper ska täcka upp center-positionen. Dels för att man ska kunna byta alla positioner i försvar när det kommer screens men framförallt underlättar det offensivt. Med en spelare som Westbrook behövs det ytor och om alla i formationen kan skjuta finns det där utrymme att attackera korgen på som Westbrook frodas i.

Efter en tid där Utah Jazz radade upp segrar har laget återigen tappat spelmässigt sedan Mike Conley kom tillbaka från skada. Det är otroligt att en så pass skicklig spelare kan påverka ett lag negativt på det viset. På fem senaste matcherna är man 5-5 och då har det kommit hemmasegrar i jämna matcher mot bland annat ett decimerat Denver och häromdagen ett Portland som spelade match dagen innan. Den gången var det Bogdanovic skytte tillsammans med ett horribelt domslut som räddade Jazz.

Gordon och Westbrook är uppsatta som frågetecken inför mötet men troligtvis kommer båda till spel med tanke på betydelsen av matchen. Gästernas Ed Davis är tveksam till spel med en ryggskada.

Vi såg mot ett av seriens bästa försvar i form av Lakers att Rockets taktik faktiskt kan fungera mot topplagen. Nu blir det väldigt intressant att se hur eller om det här helt och hållet neutraliserar Jazz stjärna Gobert. Jag är optimistisk och väljer att gå på hemmalaget då linan känns något generös gentemot ett Jazz på nergång formmässigt.

Speltips: HOU Rockets med handicap -4 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip