Trots att Indiana Pacers dragits med skador större delen av säsongen så befinner man sig i toppskiktet av den östra konferensen. I början av säsongen missade deras tilltänkta stjärna Victor Oladipo dussintalet matcher. Nu är Brogdon skadad vilket skapar nya problem på guard-positionerna. Istället är det Sabonis som tagit kliv i sin utveckling den här säsongen. Han har målats upp som en MVP-kandidat av vissa experter och det är inte alls långsökt sett till hur hans spel varit. Pacers kommer in till mötet i god form med åtta segrar på tio senaste matcherna.

Boston Celtics har blivit lidande av ett tufft spelschema senaste tiden. Laget tappade en 18 poängs stor ledning mot Thunder förra matchen. En kostsam turnover från Kemba Walker i slutsekunderna blev matchavgörande. Annars är det ett lag som befinner sig i en bra position inför slutspelet. Man ligger på tredjeplats i den östra konferensen och deras unga kärna med Tatum, Brown och Smart utvecklas ständigt. Redan nu är Celtics en utav favoriterna till att nå finalen i juni.

Pacers saknar Brogdon sedan har man en rad frågetecken inför mötet. Spelare som Lamb, Oladipo och McDermott är samtliga tveksamma till spel. Gästerna har Jaylen Brown borta ytterligare en match. Centern Robert Williams är osäker till spel på grund av ryggproblem.

Pacers kan inte visa upp samma bredd som Celtics har. När spelare skadas finns inte samma högsta nivå som hos gästerna. Ett lag tränat av McMillan kommer alltid ge hundra procent men mot topplagen räcker det inte alltid. Med Brogdon borta och en några spelare i rotationen halvskadade tror jag inte Pacers räcker till. Ett formstarkt Celtics kittlar till den linan!

Speltips: BOS Celtics med handicap -2 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip