Nate McMillan ska ha en eloge för det han åstadkommit med den här upplagan av Indiana Pacers. Laget ligger sexa i den östra konferensen med ett matchfacit på 21-12. Det är så pass jämnt uppe i toppen att man lika gärna hade kunnat befinna sig på andraplats. Detta har man gjort utan sin allra största stjärna i form av Victor Oladipo. Han förväntas inte vara tillbaka förrän i slutet på januari någon gång. Tillskotten av TJ Warren och Malcolm Brogdon har hjälpt till mycket men framförallt är det utvecklingen hos spelare som Turner och Sabonis som fått det här laget att vara så pass jämna i sina insatser.

Philadelphia 76ers ligger precis ovanför Pacers i tabellen men man kommer från två raka förluster. Framförallt är det hemmaspelet som varit sensationellt bra. Borta står Sixers på mediokra 7-10. I lokala medier är det något som hamnat i fokus och Brett Brown tvingats uttala sig om. Nu när det är rivaler som står på andra sidan från samma division och en tänkbar slutspelsmotståndare tror jag inte att man kommer hålla igen.

Pacers har Mitrou-Long och Oladipo borta. Sumner och Brogdon är fortsatt osäkra om man kan delta. Enda skadan hos gästande Sixers är rookien Thybulle.

Två av seriens bästa lag defensivt ställs mot varandra i vad som med all säkerhet blir en fysisk match. Förvänta er ingen skönbasket här inte utan istället är det bara att se fram emot långa anfall med mycket spel under korgen. Spelare för spelare håller jag Sixers klart högre än Pacers. Det är ingen lätt bortamatch men med Oladipo borta och Brogdon halvskadad håller jag gästerna som KLARA favoriter.

Speltips: PHI 76ers med handicap -1 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip