NBAs grundsäsong lider mot sitt slut. Phoenix Suns har spelat en suverän basket genom hela säsongen och är nr 1 i NBA med 63-17 i facit. I afton spelar man borta mot Utah Jazz som är 48-32, men orsaken till varför jag gillar Jazz i afton är att de har något att spel för emedan Suns vilar sina bästa spelare. Med det sagt innebär det inte att Suns är chanslösa, eftersom deras bänk är djup med flera riktigt bra spelare, MEN Jazz skall ha en toppchans att vinna.

Jag spelar Jazz -1,5 till oddset 1,73 hos Pinnacle . Hemmaplan och motivation är bl.a. avgörande faktorer till det beslutet.

Värt att notera:

1. Suns hade inte med någon av sina fem startande spelare med mot Clippers senast, men var ändå nära att vända ett underläge med 37 poäng (!) till att i slutfasen förlora med fyra pinnar. Det säger mycket om Suns djup i truppen. I afton är dock motståndet en nivå upp plus att Jazz har en del att spela för. De vill låsa sin plats som nr 5 i Western conference.

2. Jazz har inte heller haft tur med skador i år, men det är lika för alla. Det jag dock tilltalas över är att de elfte timman lyckas få ordning på det fina spel som de hade initialt av säsongen. De har vunnit två raka nu på ett snyggt sätt och är 29-11 på hemmaplan om vi ser över hela säsongen. De har, trots avsaknad av vissa starters, snittat på dryga 58% gällande sina skott. Det är bra stats. Jazz skall vara favoriter i afton.

3. Jazz snittar 113,8 poäng per match och det är imponerande. Lägg därtill att deras defensiv har fått sig en boost med försvarsbjässen Gobert tillbaka i lineup. De har över året tillåtit 107 poäng i baken i snitt.

4. Suns är självfallet det bättre laget om vi har två lag som spelar med sina ordinarie spelare. Det är tveklöst faktum. Men det skiljer extremt lite mellan dessa två topplag i den västra konferensen och är någon av respektive "'äss" borta, då syns det direkt. Det är därför Jazz skall vara favoriter idag, då Suns med garanti kommer låta sin förstafemma vila.

Jag går som sagt på att Jazz har flera motivatorer i matchen (se nr 5 i Western conference). Jag går också på att Suns vilar hela sin förstafemma. Jag noterar också att Jazz är 29-11 på hemmaplan över säsongen. Suns är normalt det bättre laget, men med ovan info och vetskaper spelar jag Jazz -1,5 till oddset 1,73 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip