Det har varit lite stolpe ut sista tiden med spelen i EuroLeague men Baskonia tog tag i saker och ting genom en komfortabel seger under gårdagen. Handicap-linan hittade hem med god marginal. Ikväll åker vi till Ryssland för att se Jonas Jerebkos Khimki Moscow Region ta sig an Röda Stjärnan.

Storsatsande Khimki har varit en stor besvikelse under årets upplaga av EuroLeague. Med ett matchfacit på 9-14 blir chanserna till slutspel mindre och mindre för varje omgång som går. Efter att man tappade ledning sent mot Maccabi tidigare under veckan så har man nu bara vunnit en av sina åtta senaste matcher. Sett till hur deras löner ser ut och kvalitén på spelarna i truppen så ska det inte vara möjligt. Framförallt måste man skjuta bättre. Laget snittar 29 trepoängsskott per match, högst i serien. Tyvärr för deras del har procenten varit alldeles för låga för att ge utdelning i form av vinster.

Röda Stjärnan slog Khimki tidigare under säsongen på hemmaplan. Serberna är inte alls lika vassa när det kommer till att spela på bortaplan. Formen är heller inte speciellt god. Man vann visserligen tidigare i veckan mot Panathinaikos men även det var på hemmaplan. Innan dess hade laget fyra raka förluster.

Det här är en otroligt viktig match i kampen om slutspelsplatserna. Båda lagen är med all säkerhet medvetna om det. Kan Khimki visa upp åtminstone samma spel som man gjorde mot Maccabi tidigare i veckan är jag övertygad om att det kommer räcka till segern mot ett begränsat Röda Stjärnan. En spelare som Shved kan ta över matcher på ett sätt få andra spelare är kapabla till i EuroLeague. Han snittar också 21.2 poäng per match, näst högst i hela EuroLeague bakom Shane Larkin.

Speltips: Khimki Moscow Region med handicap -6,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip