Kings (4-12) tar emot stekheta Jazz (10-5). Det här inte en lämplig uppgift för Kings. Dels för att deras totala spel har lämnat mycket övrigt att önska, samtidigt som Jazz har sett smällstarka ut i offensiven. Kings defensiv har varit grymt svag och att då möta ett Jazz som slog Raptors i sin senaste outing, där många spelare hos Jazz satte +10 poäng. Nej, det här vinner Jazz även om det är bortaplan.

Jag spelar Jazz -6 till oddset 1,73 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Kolla in Jazz ”motor” Mitchell i offensiven. Han har snittat 24 poäng per match och snittar 43% vad gäller skotten. Håller Mitchell samma snitt i afton, då vinner Jazz relativt enkelt.

2. Generellt sett är Jazz på tok för starka än Kings för dagen även om Kings har bra spelare. Bekymret är att Kings har hemskt svårt att vara starka i flera matcher i rad. Under preseason visade de det, men nu i allvaret är de dessvärre för ojämna. Rankingen ljuger aldrig som tennistränaren Fidde Rosengren sade på 80-talet.

3. Notera att Kings torskat tre raka hemmamatcher.

4. Jazz är totaldominerande mot Kings i tre viktiga stats inför matchen; poäng gjorda framåt i snitt, returer i snitt och antal trepoängare framåt. Jazz är sjumilakliv bättre än Kings här. Notera det.

5. Jazz tar 49% av sina skott från 3-poängsrangen. Man är inte rädda för att skjuta ofta och gärna för tre poäng.

För mig är det här en enkel match. Jazz är bättre än Kings på alla nyckelpositioner och skall vara klara favoriter. Kan bli +10 poäng till Jazz till slut, men jag nöjer med Jazz -6 till oddset 1,73 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip