Kings (22-18) vs Rockets (10-31) möts två kvällar i rad och resultatet torde upprepa sig - Kings vinner i afton igen.

Det måste vara något i Rockets vatten, eftersom de verkligen inte får ordning på sitt defense och har som grupp inte haft två bra säsonger på riktigt länge. Det är självfallet inte bara spelarna som skall bära hundhuvudet, utan organisationen som sådan. Normalt brukar ägarstrukturer i amerikanska sporter vara extremt fokuserade på att få till en vinnande säsong. Inte att vinna NBA-titel eller Super Bowl i den amerikanska fotbollen, utan få till en vinnande säsong som kan leda till slutspel och försöka ge fansen något att se fram emot. I Houston går verkligen NBA och NFL rejäl kräftgång och har så gjort över tid. När något inte fungerar; gör något annat. Bromsa inte i en uppförsbacke...

Lagen möttes i just Sacramento härförleden och Rockets var med i tre kvartar. När den fjärde kvarten var klar, då hade Kings sprungit om och förbi med mil. Den största orsaken? Defensiven hos Rockets var formidabelt usel och höll knappt collegenivå. När sedan offensiven gick in i dvala; ja, då blir resultatet därefter.

I afton möts lagen igen i en s.k. "back-to-back" och jag tycker att linan ligger väldigt högt och skippar spel på Kings som vinnare med handicap, utan finner spelvärdet i att Kings gör mer än 124,5 poäng till oddset 1,86 hos Unibet.

Värt att notera:

1. En spelaragent i NBA gick i veckan ut och tyckte att Rockets organisation är en s.k. "clown show". Det kan tyckas en aning hårt att uttrycka sig så, men det finns i alla fall indicier och en hel del fakta som kanske gör att en diskussion i alla fall bör föras. Laget ser inte bra ut och det går i samma hjulspår. Vi har spelat halva säsongen i NBA och Rockets är 10-31. Det är nästan identiskt med fjolåret.

2. Rockets har förlorat åtta matcher i rad och snittar 105 poäng framåt. Inget att skriva hem om direkt.

3. Kings är nr 4 i Western Conference och spelar som ett bra slutspelslag. De snittar 1,46 poäng per skott i slutet av matcher, då det gäller som mest och de leder NBA med den statistiken. De skjuter 37% från "down town" och ligger som nr 7 i NBA med den statistiken.

4. Rockets snittar 16 turnovers per outing när de spelar på bortaplan. Det är en extremt tung siffra att ha med sig i bagaget.

5. Kings offensiv har varit suverän över deras senaste 10 outings. De snittar alltid en bit över 120 poäng framåt och mot Rockets kan det åter bli en match, där Kings såväl tar som ges chansen att skjuta ofta och från olika delar av planen. Rockets defense är som jello för dagen.

Jag spelar på att Kings fina trend håller i sig och Ö124,5 poäng framåt till goda oddset 1,86 hos Unibet måste testas.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip