Äntligen drar slutspelet igång och jag har valt kanske den matchserie som kommer bli mest jämn om vi kikar på givna förutsättningar. Warriors har vunnit tre av fyra matcher mot Kings under grundsäsongen och jag håller dem som det bättre laget i den här matchserien. Kings har dock hemmaplansfördel, men Warriors kommer plocka fram ett äss ur rockärmen direkt. All-star Andrew Wiggins gör comeback i afton efter lång bortavaro pga. "personal reasons" och ingen har kommenterat varför. MEN i afton gör han comeback och det är ett jätteplus för Warriors.

Jag har följt Warriors stenhårt hela året och i vanlig ordning är laget som fräschast och utan skadebekymmer när slutspelet drar igång. Warriors har ett bättre lag på papperet än Kings och jag håller dem som det bättre laget. Jag nyper oddset 1,96 hos Unibet på vinst för Warriors moneyline.

Värt att notera:

1. Warriors har vunnit de 18 senaste Wester Conference playoff series. Notera det.

2. Warriors är regerande mästare och i Vegas håller bookies Warriors till 71% chans att vinna matchserien mot Kings.

3. Kings spelar sitt första slutspel på 17 år. Det i sig är redan en stor framgång.

4. Warriors är 63-23 när de vinner returtagningen i matchen. Kings har snittat 35 defensiva returer per match. Notera att Wiggins är tillbaka för Warriors i afton. Han är en solid returtagare. Står oftast rätt.

5. Veteranerna i Warriors är 65-13 när deras skottsnitt är +50%.

6. Kings å sin sida är 10-0 när de lyckas hålla motståndaren under 40% i skottsnitt. Den risken finns knappast idag, då Warriors har ett av ligans bästa skytte. De har snittat 16,6 trepoängare per match i år och det är nr 1 i hela ligan. Pass på.

Som sagt; en grym matchserie att vänta, men ett fullfjädrat Warriors skall besegra Kings och jag tror de börjar sin resa mot en potentiell NBA-final redan i afton. Jag spelar Warriors moneyline till oddset 1,96 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip