Det här är en väldigt viktig match i toppstriden av den västra konferensen. Utgången ikväll kan påverka vem som får hemmafördel i en eventuell slutspelsserie längre framöver. Los Angeles Clippers kommer från en stabil insats borta mot Suns. Det blev en komfortabel seger bakom Kawhi Leonards 24 poäng och 14 returer. Reggie Jackson satte också sin prägel på matchen från bänken med tolv poäng. Han plockades in nyligen för att förstärka deras point guard-position då det enda riktiga alternativet i truppen är Beverley. Lou Williams har oftast point guard-positionen men spelar mer som en shooting guard.

Denver Nuggets kommer till mötet med två dagars vila i kroppen. Då blev det seger mot Pistons med hela 17 poäng. Det var en riktig laginsats med jämnt fördelade poäng men Jerami Grant förtjänar ett extra plus. Hans 29 poäng från bänken blev avgörande till slut. Grant plockades in från Thunder i somras i ett byte mot draftval. Sedan dess har han befäst sin position som en av Nuggets viktigaste truppspelare.

Clippers har inga skador i truppen att ta ställning till. Enda avbräcken hos gästerna är Bol Bol och eventuellt Vonleh. Vonleh tar beslut på uppvärmningen om han kan delta eller inte med sin fotskada. Det är inga spelare som är någon stor del i Nuggets rotation.

Det blev en kontrast i spelstilar då Clippers trivs med att spela väldigt snabbt medan Nuggets står för ett av ligans långsammaste tempon. Det beror givetvis på att gästernas stjärna Nikola Jokic inte är känd som någon sprinter. När han har bollen kan han hitta passningar som få andra ser. Dessutom är han ett ständigt hot själv också. Trots Jokic närvaro håller jag Clippers som klara favoriter här. Det här är en stor chans att kunna minska försprånget till Denver i tabellen.

Speltips: LA Clippers med handicap -5.5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip