Los Angeles Clippers löste segern på juldagen och minskade försprånget upp till serieledande Lakers i en jämn batalj. Derbyt blev precis så hetlevrat som alla fansen hoppats på. Det var jämnt och fysiskt med kontroversiella situationer som till slut blev avgörande. Kawhi Leonard klev fram som hjälte med sina 35 poäng och 12 returer. Tillsammans med ett utomordentligt försvarsspel från hela laget så räckte det hela vägen till en vändning.

För Utah Jazz har vägen inte varit lika rak som för Clippers den här säsongen. Efter en svag start med en hel del frågetecken om hur pass bra det här laget egentligen är så börjar det äntligen klicka nu. Då saknar man fortfarande Conley men det kan vara till en fördel för kemin då man är vana vid att spela med formationerna från förra året och när Conley är med så håller han i bollen under stora delar av anfallsspelet. Sju segrar på tio senaste matcherna tyder ändå på att man hittat rätt och potentialen finns för att klättra ännu högre upp än den femteplatsen laget ligger på för närvarande.

Gästerna saknar Williams-Goss och Conley. Det skapar vissa problem på point guard-positionen. Framförallt Conley som bär ett stort lass offensivt med både poäng och spelfördelning. Hemmalaget har inga skador eller avstängningar att ta ställning till.

Det är två lag som lägger stort fokus på det defensiva spelet. Jazz jobbar mycket med att styra anfallande lag mot deras center Gobert runt korgen som påverkar i princip alla skott så fort vi rör oss inom radie av fem meter runt korgen. Clippers har inte samma längd i laget utan lägger fokus på att byta försvarare vid nästan varje screen så att det inte blir något utrymme för skyttar. Båda lagen är av högsta klass i NBA på sin typ av försvar och hör hemma i toppen av den defensiva ligan. Det gör att jag tror vi får se en tajt match och poängsnål match.

Speltips: Under 220,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip