Los Angeles Clippers ligger trea i den västra konferensen. Det blev förlust senast när Kawhi Leonard vilades. Nu har man fått två dagars vila och Kawhi Leonard är tillbaka i startfemman igen. När alla spelar i Clippers är det utan tvekan ligans bästa lag defensivt.

Det här är ett mellanår för Washington Wizards. Lönesituationen med Beal och Walls tunga kontrakt tillsammans med misstag som kontraktet Mahinmi fick så har man låst sin flexibilitet att förändra i truppen. Nu när Wall missar hela säsongen med skada är ambitionerna väldigt lågt ställda. Det handlar om att utveckla de nya draftvalen där framförallt Rui Hachimura sticker ut.

Rent taktiskt har Wizards gjort rubriker som ett av ligans bästa lag offensivt. Det har varit förvånande för många, istället så är man rent utsagt usla defensivt. Det går att få vilket typ av avslut man vill mot det här Wizards-laget.

Clippers saknar McGruder. Både Shamet och Coffey är tveksamma. Det gör det rätt tunt på shooting guard-positionen då alla tre spelar på den positionen. Kommer inte någon till spel kan vi räkna med att få se extra minuter på Beverley och Lou Williams som en duo. Wall är som bekant borta hela säsongen för Wizards. CJ Miles är skada som tillkommit på slutet. Mahinmi är uppsatt som ett frågetecken.

Matchningen emellan Wizards usla försvar mot Clippers smått magiska försvarsspel talar för en ensidig matchbild. Vi såg när Wizards mötte ett topplag som Denver borta att man inte riktigt räckte till. Handikapplinan är ovanligt hög för att vara i NBA men känslan är verkligen att vi får se en överkörning ikväll.

Speltips: LA Clippers med handicap -12,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip