Efter en hektisk måndag med hela elva matcher får vi nöja oss med tre matcher under tisdagen. Det räcker dock gott när spelschemat bjuder oss på Los Angeles Lakers - även om jag denna gång hittar en annan vinkel än minushandikapp. Storklubben Lakers med titelaspirationer ställs mot nybyggande Memphis Grizzlies. Memphis är ett spännande lag inför framtiden där Jaren Jackson och Ja Morant är tänkt som framtida stöttepelare. Den sistnämnda rookien har snabbt gjort sig ett namn i NBA genom sin explosiva speltid.

Lakers kommer med sina offensiva vapen inte ha några problem att göra poäng mot Grizzlies unga försvar. Det kommer i slutändan handla om hur Memphis kan hantera Lakers stjärnduo bestående av LeBron James och Anthony Davis. Den defensiva image som laget skaffade sig senaste årtiondet med Conley, Allen och Gasol är som bortblåst. Man har blivit ett Snabbare lag med nytänk - välkommet, men det är just i den här matchen något som kommer att passa Lakers som handen i handsken.

På skadefronten saknas Igoudala för Memphis men det är svårt att se att han någonsin ska ta på sig Grizzlies-tröjan utan han förväntas bli bortbytt under andra halvan av säsongen. I Lakers är Cousins, Kuzma och Horton-Tucker definitivt borta. Gällande Rondo kommer beslutet om hans medverkan komma sent.

Jag tror på en öppen match där Ja Morant kommer att ha en show mot Lakers tvivelaktiga guard-försvar. I slutändan ser jag en Lakers-seger som oundviklig men poängmässigt är känslan att Memphis kan utmana någorlunda sett till spelarmaterialet. Framförallt bör detta bli poängrikt och en 224-lina hade i min bok varit mer rimlig.


Spel: Över 219,5 poäng i matchen till oddset 1.90 hos bet365

Alla NBA-matcher livestreamas hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip