Det är en potentiell NBA-final i juni vi har framför oss ikväll då ettorna i de båda konferenserna drabbas samman. Los Angeles Lakers går in till mötet med nio segrar på tio senaste matcherna och ett matchfacit på 47-13. Näst bäst i hela i NBA, bara dagens motstånd i form av Milwaukee Bucks kan visa upp ett bättre matchfacit(53-9). Om Lakers hoppas kunna få hemmafördel vid en eventuell final behöver man vinna ikväll.

Bucks är ledde av den regerande MVP:n Giannis Antetokunmkpo. Så som han spelar och siffrorna både hans lag och hans själv presterar just nu så är det ingen vild gissning att han kommer upprepa den bedriften även denna säsong. Bucks snabba spel med trepoängsskyttet i fokus är lite av en kontrast till Lakers som gärna jobbar på insidan med LeBron och Davis. Gästernas matchplan ikväll blir att försöka dra upp tempot i matchen.

Både Caruso och Anthony Davis är uppsatta som frågetecken inför mötet. Caruso med baksida lår och Davis med ett knä som spökar. Framförallt Davis är ingen spelare man vill chansa med så är han inte hundra procent kommer han inte komma till spel. Hos gästerna är George Hill tveksam till spel med en ljumskskada.

LeBron James har varit i så pass många finaler att hemmafördel inte spelar någon större roll för honom. Han vet vad som krävs för att vinna på bortaplan. Det har vi sett tidigare år med framförallt Cavaliers då han mer eller mindre gav upp grundserien för att vara utvilad till slutspelet. Matchen betyder betydligt mer för Bucks och Giannis som aldrig varit i den situationen. Därför tror jag Bucks drar det längsta strået i nattens match.

Speltips: MIL Bucks med handicap +1 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip