Los Angeles Lakers tog komfortabelt hand om Mavericks på hemmaplan i sin förra match. Både Davis och Lebron stod för stabila insatser men det var Dwight Howard som stack ut. Han presterade en av sina bästa prestationer för säsongen. Just den förmågan att ha spelare som Howard, Kuzma, Bradley och Green som kan ha jättematcher när det som mest behövs är något som är talande för ett framtida titellag. Kom ihåg det när vi går in i slutspelet till våren för Lakers blir att räkna med.

Phoenix Suns har befunnit sig i en svacka men vändningen förra matchen mot Portland lär med all säkerhet vara en moralhöjare. Det blev seger trots att man låg under med 16 poäng. Devin Booker klev fram som matchvinnare då han stod för över 30 poäng med enkelhet. Portland tycktes inte ha något svara för honom när han blev het.

För hemmalaget är DeMarcus Cousins långtidsskadad medan Davis är ett frågetecken inför mötet med en axelskada. För gästerna är Kaminsky tveksam till spel. Kan han inte spela kommer det påverka Suns utrymme offensivt då det saknas hot från långdistans.

Lakers har ett av ligans bästa försvar men jag gillar tempot som Suns spelar i. Både Rubio och Booker är duktiga på att trycka upp bollen i kontringar vilket tillför en fart till matcherna som passar många av Suns spelartyper. Det resulterar inte alltid i segrar då det saknas viss individuell kvalitet (framförallt defensivt) för Suns att konkurrera ännu. Trots det ser jag goda möjligheter för en fin poängskörd från båda lagens sida. Lakers ska givetvis gälla som favoriter men en lina på över elva poäng kan är svårköpt. Istället går jag på poänglinan som ligger på 226,5 poäng som finns att hämta till 1.90.

Speltips: Över 226,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip