Lakers (27-31) tar emot Clippers (30-31) i ett förmodat hett derby. Det har varit en konstig säsong för båda lagen. Lakers har haft skador i omgångar på sina bästa spelare. De har också varit ett av de lag i ligan som haft mest problem med COVID-19. Kort och gott; en mycket märklig säsong. Om vi sneglar på Clippers är det nästan ännu värre. Ett homogent lag som i grund och botten har ett topplag, MEN vad händer då? Bäste spelaren Leonard skadad och borta resten av säsongen. Men det stannar inte där. Nästa skada blir på deras näst bäste spelare George. Plus en hel del COVID-19 som extra lök på laxen. Vi kan helt enkelt konstatera att Los Angeles-lagen har haft en tung säsong...

Jag tycker dock att Lakers borde ha en vettig chans att plocka hem den här outingen i afton. Jag väljer att spela Lakers -1,5 till oddset 1,83 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Clippers har som sagt tappat två äss och nu även ett tredje äss i form av Norman Powell. De är skadedrabbade, men samtidigt har gruppen i omklädningsrummet "växt" och spelar en del över sin kapacitet. De besegrade ett ganska tamt Rockets senast och har en OK-form för dagen. Om de vill nå slutspelet måste de dock hålla ifrån sig rivalen Lakers. Mäktar man det? Jag tror inte det.

2. Clippers mötte Lakers för drygt tre veckor sedan och då vann laget med en hel poäng över Lakers (som dock spelade utan LeBron James då). I afton är James med och spelar och han kommer in i laget med bra form och det är ett måste. James har satt +25 poäng i sina 23 senaste matcher. När han spelar, då dominerar han fortfarande.

3. Det här kommer bli jämnt; riktigt jämnt. Noteras bör att Clippers vunnit de fem senaste matcherna.

4. Lakers får tillbaka Carmelo Anthony och James i den här matchen, vilket är ett riktigt bra lyft för laget. Alla väntar även ivrigt på att nyförvärvet för säsongen Westbrook skall lämna sargen och börja spela som han kan dvs. som en superstar. Det är oavsett läge för Lakers att börja mobilisera en spurt mot slutspelet. Jag tror vi får se det i afton; en väl fungerande offensiv.

5. Clippers litar väldigt mycket på Marcus Morris Sr. Han har varit lagets, i mitt tycke, enda ljus över säsongen. Det är han som måste leverera om laget skall vara tävlingsmässigt i fyra kvartar. Frågan är dock om han inte möter sin överman i James i afton. Jag tror det.

Jag spelar på Lakers i afton. Med treenigheten James. Anthony och Westbrook och lite av momentum hemmavid, så är det dags att börja lyfta sig i kragen och spela den basket som de kan. Jag tror det blir tajt, men Lakers vinner. Jag spelar Lakers -1,5 till oddset 1,83 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip