Game 4 och Nuggets har en chans att säkra sin första NBA-final. Frågan är om den kommer i afton. Det har varit jämnt mellan lagen och jag är inte helt säker på att LeBron James vill lämna walkover på hemmaplan. Jag vågar därför inte sia om vilket lag som vinner, men jag är relativt säker på att Nuggets åter sätter över 111,5 poäng i matchen.

Nuggets är 11-3 i slutspelet 2023. Det är starka papper. Det som är än mer imponerande är att de har fem spelare som spelar första året i en Nuggets-tröja, vilket skapar starka förutsättningar för flera år framåt. Stor talangrupp med en speciell superstar i Jokic. När jag kollade på game 3 hade hela fem spelare som fått spela ett stabilt antal minuter +10 poäng och +4 assist var. Det är starka papper.

Jag tror Lakers saga kan vara all i afton, men jag har respekt för LeBron James och Anthony Davis. De vill inte se en Nuggets sweep.

Jag finner ett spelvärde i att Nuggets åter levererar i sin offensiv och når över 111,5 poäng i matchen. Hos Unibet får jag 1,93 i odds och tar det.

Värt att notera:

1. Många känslor på spel i afton. Inget lag vill förlora. Torskar Lakers är man ur och vinner Nuggets har man för första gången i sin historia nått en NBA-final. Räkna med många känslor på banan i afton.

2. Som jag nämnde i ingressen; Nuggets har många spelare som levererar poäng framåt. De har bara missat Ö110 poäng en gång på många matcher i det här slutspelet. Alla vågar ta skott och även om jag vill se Nuggets över 111,5 poäng måste superstar Jokic ta de tuffa och enkla skotten.

3. Notera att ägaren till Denver Nuggets heter Stan Kroenke (gjort sin förmögenhet på Walmart). Han äger LA Rams i NFL (har vunnit Super Bowl). Han äger Colorado Avalanche (har vunnit Stanley Cup). Dags för ett guld i NBA också?

4. Alla 149 lag som någonsin legat under med 0-3 i ett NBA-slutspel har förlorat serien.

5. Nuggets äss Nicola Jokic har ett sjukt facit över de åtta senaste matcherna. Han sämsta scoring är 23 poäng; den bästa är 50 poäng. Hans sämsta assist-stat är 5 och den högstaär 17. Hans sämsta returtagning innefattar fyra returer och som bäst 21. Kort och konkret; han är inte lätt att stoppa.

6. Jag har sett hur Lakers har försökt korrigera sitt spel mot Nuggets offensiv och det har inte räckt. Nuggets har bara varit bättre i samtliga moment.

Jag är övertygad om att Nuggets kommer hålla sitt snitt över 110 poäng per match och då gillar jag oddset 1,93 på Nuggets Ö111,5 poäng. Jag blir inte förvånad om Nuggets även vinner i afton, men Lebron James är just LeBron James. Ta aldrig något för givet.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip