Lakers (33-28) tar emot Nuggets (41-19) och det är nattens absolut bästa match. I Los Angeles förväntar sig alla Lakers-fans att superstar LeBron James skall göra minst nio poäng och därmed ta sig över 40 000 (!) poäng i sin karriär. Helt enastående! Det kommer bli en spännande trigger för matchen, men om vi skall se till fyra kvartar NBA-basket, då är Nuggets det bättre laget.

Jag kommer spela Nuggets -1 till jättefina oddset 1.91 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Nuggets har mött Lakers två gånger under säsongen och har vunnit båda. Om vi ser till de sju senaste matcherna lagen emellan är Nuggets 7-0. Det går inte att blunda för den statistiken.

2. Lakers har faktiskt sett bra ut under februari och blev 7-3 över de 10 senaste matcherna.

3. Nuggets har fem raka segrar mot tuffa lag och superstar Jokic gör alla andra runt sig klart bättre. Jokic har snittat 25 poäng i år, men det jag gillar är hur han plockar returer. Han passar som en mästare (+10 assist per match är starkt) och bara äger ytan som han befinner sig på. Extremt svårstoppad!

4. Lakers offensiv har varit på rull och snittat 119.8 över de 10 senaste matcherna. MEN det stora problemet är deras defense som är på plats nr 22 i ligan. Mot NBA-mästarna Nuggets går det inte att spela halvdant. Då blir det torsk.

5. Lakers har också sett slitna ut på slutet, trots att de vunnit ett antal matcher. Mot Nuggets räcker det inte att spela habilt; du måste spela på topp.

6. Nuggets Murray stod över förra matchen och det gör att jag tror att han kommer vara redo i afton. Murray gör många poäng och är en viktig kugge.


För mig är Nuggets det klart bättre laget och skall vara favoriter. Lakers har ofta stora bekymmer med att bryta mönster med tanke på skador. Nuggets har som sagt haft det jätteenkelt mot Lakers (sju raka segrar) och jag nyper -1 till Nuggets. Hos Unibet .com får jag oddset 1.91.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip