Det är två helt motsatta formkurvor på lagen som möts här. Maccabi Tel Aviv förlorade sina två första matcher, men har nu radat upp en segersvit på fyra raka. Det är inget dåligt motstånd heller man mött då både Olympiacos och Fenerbahce besegrats.

Nyckeln i det här mötet är att båda lagens bästa spelare är pointguards. Det betyder att man kommer vilja dra upp tempot för att skapa möjligheter till poäng. Det är rentav en absolut nödvändighet för Alba Berlin om man mer än sporadiskt ska få hål på Maccabis försvar. Maccabis pointguard Scottie Wilbekin snittar 14,8 poäng och har gjort tredje flest trepoängare av samtliga spelare i hela EuroLeague den här säsongen. Albas Peyton Siva är mer av distributör som har en fantastisk blick för spelet. Han hade en kort sejour i Detroit Pistons i början av sin karriär och dominerar nu på tysk mark.

Vi kommer att få se gott om trepoängare i det här mötet då Alba Berlin bygger en stor del av sitt spel kring den biten. I hemmalaget har vi som tidigare nämnt Wilbekin men också Casspi och Wolters. Det är en exemplarisk uppsättning av skyttar som israelerna förfogar över.

Jag räknar med en poängrik match där Maccabi till slut går vinnande ur striden. Det enda som talar emot det är egentligen att hemmalaget skulle lyckas låsa Alba Berlin men man ska inte underskatta tyskarnas offensiv.

Speltips: Över 164,5 poäng – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip