Det är två topplag som ställs mot varandra i en av tisdagens hetaste drabbningar i EuroLeaegue. Båda lagen spelar för att få hemmafördel i den första rundan av EuroLeague-slutspelet. Maccabi Tel Aviv kommer från en skön bortaseger mot Alba Berlin förra veckan. Nu inleds en period där fyra av deras fem kommande matcher spelas på hemmaplan. Man får dessutom tillbaka Nate Wolters från skada medan spelare som Reynolds och Jackson spelar allt bättre. Maccabi kommer med all säkerhet ihåg krossen man fick uppleva när lagen möttes i omgång tio. Israelerna ledde med tre poäng i halvtid innan Barcelona satte foten på gaspedalen. Siffrorna skrevs till slut till 96-73 i Barcelonas favör. Mirotic blev stor matchhjälte med 25 poäng och 14 returer.

Det är två lag med en stark historia bakom sig i den här turneringen. Inbördes är det ändå klar fördel för Barcelona som har 27-15 inbördes mot Maccabi. Spanjorernas svaghet den här säsongen har varit att man nästan litar för mycket på Mirotic produktion. När spelet inte fungerar för Mirotic har Barcelona svårt att vinna basketmatcher. Det är förstås ett lyxproblem när man har en av Europas bästa basketspelare men det är ändå någonting laget skulle behöva jobba sig runt inför slutspelet till våren.

Det är två lag som trivs bäst när det är fart i matcherna. Framförallt gästerna är sylvassa från trepoängslinjen. När Maccabi spelar på hemmaplan brukar det gå snabbt och vara intensivt. Jag är övertygad om att vi får se något liknande ikväll. Skjuter lagen bara över 45% ikväll ska poänglinan passeras med enkelhet.


Speltips: Över 165 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip