Torsdag innebär nya bataljer i Europas bästa basketliga! Vi kommer från en bra vecka med full pott på spelen förra omgången. Dagens lir hittar vi i lejonkulan som är Maccabi Tel Avivs hemmaarena. Den israeliska storklubben tar emot regerande mästarna CSKA Moskva.

Det är ett intressant möte sett till förutsättningarna. Maccabi är knappa favoriter hos oddsmakarna i kraft av hemmaplan trots att man saknar tre nyckelspelare. Casspi, Wolters och DiBartolomeo. De två sistnämnda skadade sig förra matchen. Man får ändå ha respekt för Maccabi på hemmaplan då laget fortfarande är obesegrade. Samtidigt har CSKA fått klara sig utan fjolårets Finals MVP Will Clyburn som ser ut att missa resten av säsongen. Ett enormt avbräck defensivt, men även i anfallsspelet. På den offensiven sidan finns det spelare som håller hög klass och kan täcka upp för hans poänggörande men defensivt kommer hans atletiska förmåga att saknas.

Om man istället ska lägga fokus på vilka som faktiskt SKA spela så är det en av ligans mest kittlande matchningar på pointguard-positionen när Mike James ställs mot Scott Wilbekin. Två spektakulära spelare som skapar poäng varje gång bollen är i deras händer.

CSKA är medvetna om skadeläget i hos hemmalaget och har all anledning att dra nytta av det. Ett högt tempo gynnar gästar då Maccabis rotation förkortats rejält. Med Mike James vid spakarna och skyttar på forwards-positionerna som Voigtmann, Kurbanov och Vorontsevich är den ryska klubben ett ständigt hot från trepoängslinjen. Jag tror inte heller Maccabi vill dra ner tempot på hemmaplan. Vanligtvis lever laget på energin som kommer från hemmapubliken när det börjar koka inne i arenan. Det är därför det är ett så otacksamt ställe att spela på som gästande lag. Poänglinan på drygt 40 poäng per quarter känns därför något låg i mitt tycke!

Speltips: Över 160,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip