Det är två lag i mitten av tabellen som ställs mot varandra. Maccabi Tel Aviv har skaffat sig lite marginal ner till slutspelsstrecket tack vare fint spel från något oväntat hål. Många av deras storstjärnor har dragits med skador under första halvan av säsongen. En sådan spelare som Casspi till exempel har missat stora delar av hösten på grund av skada. Hans längd, skytte och försvarsspel är ovärderligt för vilken EuroLeague-klubb som helst. Att han dessutom kan bidra med rutin från den allra finaste scenen i form av NBA-finaler är en annan faktor att väga in.

Det är en kittlande matchning mellan två av ligans mest spektakulära point guards. Milan tog chansen att plocka in den spanska sensationen Sergio Rodriguez i somras. Det finns få spelare jag njuter mer utav att se spela basket. Det ser roligt ut när han har bollen i sina händer. Ikväll ställs han dock mot den kvicke Scott Wilbekin. Om Rodriguez spelstil är finess så står Wilbekin för mer ”power”. Ingen av dessa gör sig speciellt bra i försvarsspelet vilket öppnar upp möjligheterna för en poängrik match. Det kommer krävas rotationer från försvarande lag varje gång guarden peneterera insidan mot korgen.

Maccabi går in till mötet med ligans fjärde bästa anfall rent statistiskt. Om det verkligen är så pass bra kvalitetsmässigt går att ifrågasätta. I dagsläget ser det ostoppbart ut! Offensivt slår man Milan i nästan samtliga viktiga kategorier i statistikkolumnen. Jämför man lagens matchfacit på 13-6 och 10-9 talar det också för Maccabi. Jag är övertygad om att Maccabi får styra matchtempot på hemmaplan. Milan trivs bättre i ett något lägre tempo då man får bygga anfallsspel men här krävs det att man springer i anfallsspelet om man ska kunna utmana israelerna.


Speltips: Över 162,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip