Game 6 mellan Mavericks och Suns. Till dags dato har respektive hemmalag vunnit sina matcher. INGEN har vunnit på bortaplan. Idag är jag av den inställningen att det kommer att skifta. Jag tror att Suns vinner borta i afton och vinner den här matchserien med 4-2. Notera att statistiken berättar att 80% av de som vinner game 5 vinner sedan serien.

Jag spelar Suns -1,5 till oddset 1,87 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Suns tvålade till Mavericks på hemmaplan senast genom att vinna med 110-80. 30 poäng! Det var Booker som hade leklåda genom att sätta 28 poäng via 11 av 20 skott och även sju returer till det, via en massiv tredje kvart som lade grunden till vinsten. Den tredje kvarten var enastående och det skedde genom enkelt spel som var konkret. Det snyggaste var försvarspelet och hur Paul, Bridges och Crowser roterade på Mavericks superstar Luka Doncic. Totalt hade Mavericks hela 12 turnovers i tredje kvarten (!). Det skedde 2012 senast av New York Knicks. Facit blev att Suns sprintade ifrån med 33-14 i poäng och matchen var stekt för Mavs.

2. Suns är 10-2 i bäst av sju matcher när de vunnit game 5.

3. Booker och Paul är svårstoppade när allt klaffar. Booker hade 35 poäng borta mot Mavericks senast och han satte 28 poäng hemma i matchen därefter. Han är i synk och jag tycker inte att Mavericks har det som krävs för att stoppa honom fullt ut. Han snittar 27 poäng per match och är 50% gällande trepoängsskyttet.

4. Luka Doncic är Maverics räddningsplanka, men han kan inte göra allt själv. Han är en sådan kvalitetsspelare som kommer vara en stor stjärna i NBA för många, många år framåt. Han måste dock få bättre understöd än senast. Mavericks är knappa favoriter och det är de pga. hemmaplan.

5. Varför vinner då Suns game 6 och serien i afton? Jo, när Suns klickar på alla cylindrar dvs. med en roterande defense på Doncic och offensiven via Booker levererar +50% i skyttet, då är det ingen som matchar Suns i hela NBA. Kanske Warriors, men inget annat lag. När Suns minimerar Mavericks bollrörelsen i anfallszonen, det är då de vinner matcher. Jag tycker mig ha sett och det kan vara så att Suns bara är bättre, at Mavericks rollspelare har bidragit för lite. Var är Bullock? Var är Finny-Smith? Var är Powell? Jag vet inte, men de syns inte i statistiken på det sättet som Mavs management önskar. Om ingen steppar upp, förutom Bertans tillsammans med Doncic, då är serien over and out.

Jag spelar Suns -1,5 till oddset 1,87 hos Pinnacle och bygger det på att "somethings gotta give" och jag tror det är Mavericks som kommer vika in årorna mot ett Suns som verkar ha funnit rytmen igen.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip