Mavericks kvitterade i matchserien mot Thunder i game 2. Det som såg ut som ett spelande piano i game 1 för Thunder fanns inte att se någonstans förutom hos superstar Shai Gilgeous Alexander som imponerar å det väldigaste för dagen. Han snittar 28.5 poäng, 7 returer och 6 assist. MEN när Mavericks superstar Luka Doncic spelar som han gör (maxar allt ibland), då är Mavericks en svår nöt att knäcka. MEN. Med det sagt; jag har Thunder som vinnare av den här matchserien. Deras laginsats i game 2 var usel. De spelar inte så dåligt två matcher i rad.

Jag tycker oddsen ligger fel med Mavericks som klara favoriter, men det bygger oddssättarna på hemmaplan och en Doncic som skall leverera max i offensiven som i defensiven. Jag tror inte det, utan Thunders defensiv är en nivå upp gentemot Mavericks och om SGA och Chet Holmgren hos Thunder spelar på samma nivå som i game 1, då vinner Thunder igen. Som grupp inklusive djupet på bänken är Thunder det bättre laget.

Jag spelar Thunder +2.5 till oddset 1.90 hos bet365 .com.


Värt att notera:

1. Thunder körde över Mavericks i game 1 och då fungerade deras grymma defensiv klanderfritt. Lägg därtill en grym offensiv, där hela fem spelare nådde double digits. I game 2 fungerade defensiven ånyo, men offensiven haltade betänkligt. Detta till trots var Thunder med länge i matchen.

2. Mavericks och Luka Doncic var heta i game 2, men jag vill bestämt klargöra att Mavericks som lag sällan har skjutit 49% från fältet under slutspelet. Jag säger inte att det var en engångsföreteelse, men den här nivån kommer de inte kunna hålla. Om då Thunder å sin sida som är ett bättre lag som helhet är mer normalt konsekventa i sitt spel, ja; då är det toppchans i game 3, trots bortamatch i Dallas. Notera det.

3. Thunder är nr 1-seedade i den västra konferensen av en anledning och under grundsäsongen vann Thunder fyra av sex matcher mot Mavericks.

4. Thunder är 26-17 på bortaplan i år. Det är starka papper.

5. Skadelistan är en aning tuffare hos Mavericks än hos Thunder i dagsläget. Grabbarna från Oklahoma är helt skadefria och det är en fördel.

6. En spelare som måste steppa upp i game 3 är Thunders Chet Holmgren. Han spelade helt under pari senast och det kändes helt obekant för att vara honom. Med tanke på att han spelat på en konstant hög nivå genom hela året ser jag förra matchen som en svart fläck i protokollet. Holmgren är bra. Han är riktigt bra.

7. Mavericks står och faller med sin offensiv. Superstar Doncic spelar en fantastisk basket när han står på två fräscha ben, men han gör inte alltid det. Han har ett knä som spökar, samtidigt är Kleber borta från kvällens match. Jag har också svårt att se Mavericks skjuta lika vasst igen...


Jag spelar Thunder +2.5 till oddset 1.90 hos bet365 .com. De är ett mer komplett lag än Mavericks och jag håller deras defensiv som en av ligans bästa.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip