Game 4 på agendan och det är så små marginaler i den här matchserien, men jag håller Thunder som det bättre laget och är inne på att de kvitterar till 2-2 i afton. Det som varit skillnaden i de två senaste matcherna är Mavericks P.J. Washington som varit glödhet. Han har satt skott som han tidigare inte har varit i närheten av. Hans trepoängare har varit i stort sett utomjordiska. Han satte 29 (!) poäng i game 2 och följde sedan upp med 27 (!) i game 3. Washington har varit i zonen, MEN han har inte varit så här konsekvent över en längre tid. Det gör att min feeling i afton är att Thunder kommer styra bort honom och då tappar Mavericks sitt tredjehandsval i offensiven. Thunder har ett superstarkt defense och kommer säkerställa detta.

Jag tycker oddsen ligger fel och väljer att spela Thunder moneyline till oddset 2.02 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Det ör första gången som nr 1-seedade Thunder ligger under i en matchserie i det här slutspelet. Laget var uppe med 10 poäng i tredje kvarten, men lyckades slarva bort den ledningen när man tillät Mavericks gå 16-0 över en tid. Timeouts togs försent, men i slutet var ändå Thunder hemskt nära att vinna matchen.

2. Thunder måste få ordning på sitt trepoängsskytte. Det är under all kritik nu. Inför den här matchserien mot Mavericks var Thunder nr 1 i trepoängsskytte bland alla lag i slutspelet. Noteras bör att de detta till trots har varit nära att vinna föregående match.

3. Thunders superstar Shai Gilgeous Alexander spelar riktigt bra. Han satte 31 poäng, 10 returer och 6 assist senast. Hans extra stöd i offensiven bland trepoängsskyttar stod dock med på få poäng. Det måste fördelas runt och varje possession skall vara genomtänkt. Defensivt är Thunder överlägsna, men de måste även få till sin offensiv, annars blir Mavericks svårslagna.

4. Tillbaka till Mavericks Washington. Han snittade 13 poäng i grundsserien. Nu har han gjort 56 poäng på två matcher. Det kommer inte hålla. Tro mig.

5. Mavericks Doncic spelar skadad. Det är uppenbart, men det finns så mycket råtalang i den kroppen att han spelar på sina egna ångor. Men till fakta. Orsaken till varför Mavericks är 2-1 har att göra med Washingtons trepoängsskytte som varit 54%. Han kommer inte mäkta med samma input i afton och Thunders defense kommer städa bort honom så gott det går.


Jag spelar Thunder moneyline till oddset 2.02. De är det bättre laget och har en defensiv (normalt) som Mavericks inte har svar på. Genom att plocka bort Washingtons trepoängsskytte som varit unikt bra, så kommer Thunder att ha kontroll på matchen. Med sina superstars SGA och Chet Holmgren kommer offensiven bära frukt. Jag tror på vinst för Thunder.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip