Charlotte Hornets har förlorat fyra raka matcher men befinner sig trots det bara två matcher bakom Magic på den åttonde och sista slutspelsplatsen i den östra konferensen. Devonte Graham har varit en trevlig överraskning och även om hans insatser varierat så spelar han med ett självförtroende som få spelare i NBA kan matcha. Det finns en självklarhet i sättet han för sig på banan som påminner om Stephen Curry. En annan ljusglimt för Hornets är att det inte tyckts spela någon roll om matcherna spelas på hemma eller bortaplan. Förhoppningsvis är det något man kan dra fördel av ikväll.

Alla pratade om att Memphis Grizzlies skulle tanka det här året för att få ett bra draftval och fortsätta bygga vidare med sin unga kärna av spelare. Nu har den undre halvan av den västra konferensen varit oväntat svag vilket gjort att det bara är två vinster upp till Portland på den sista slutspelsplatsen. Som jag varit inne på tidigare är det en ny version av Grizzlies vi ser numera. Deras pointguard-rookie Ja Morant styr anfallsspelet och sätter tempot i matcherna. Han gick som nummer två i sommarens draft och har hittills levt upp till alla förväntningar.

Det är två näst intill skadefria trupper som möts. Det finns några småskavanker i båda lagen men inget som tros påverka någon spelares deltagande. Som det ser ut kommer vi inte få se Igoudala ta på sig Grizzlies-tröjan den här säsongen överhuvudtaget då han vill spela för en titelutmanare.

Både Grizzlies och Hornets är underhållande lag att titta på i år. Fart och fläkt med oväntade saker som händer både för och emot lagen. Det är fördelen med unga lag, oförutsägbara saker händer när spelarna saknar kontinuitet. Det finns goda möjligheter för en ny poängfest här ikväll!

Speltips: Över 217,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip