NBA är onekligen en lustig liga där det kan vända fort. Golden State Warriors gick från att vara i stort sett oslagbara i drygt fem år till att över en sommar bli ligans sämsta lag. Stöttepelare som Iguodala och Livingstone försvann medan Durant inte valde att signera ett nytt kontrakt. Samtidigt som allt det händer så drabbas Warriors av den värsta sjukstugan i mannaminne. Russell, Curry, Lee, Loney, Evans och Thompson kommer samtliga missa mötet. Den enda spelaren som sticker ut i laguppställningen som faktiskt är frisk är Draymond Green. Han är inte heller någon poänggörare utan snarare en grovjobbare som bidrar med hjärta för sitt lag.

Memphis Grizzlies bygger nytt inför framtiden. Jaren Jackson tillsammans med Ja Morant har potential att bli ett av NBA:s bästa radarpar om några år. Det har redan nu börjat se bättre ut vad man förväntat sig. Fem segrar efter 13 omgångar gör att hoppet om slutspel fortfarande lever. Nu är det tidigt på säsongen vilket gör det svårt att dra några större slutsatser. Om man tar en närmare titt på laget så finns det faktiskt en hel del kvalité. Crowder, Hill, Josh Jackson och Kyle Anderson är fina tvåvägsspelare som bidrar med båda defensiv och skytte. Tyus Jones och Valanciunas är offensiva hot som motståndarna tvingas planera för.

Grayson Allen och Konchar saknas hos hemmalaget. Inga av dessa är tonvigande spelare.

Båda lagen tjänar mer på att förlora än att vinna i dagsläget. Framförallt Warriors som redan nu blickar mot nästa säsong när Curry och Thompson kan vara tillbaka från starten. Grizzlies har positiva vibbar i laget som man kan ta med sig in i matchen. Spelare för spelare är dessutom Grizzlies nivån över Warriors i dagsläget. Tacksam handikapplina!


Speltips: MEM Grizzlies med handicap -6,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip