Memphis Grizzlies spelade så sent som igår mot Sacramento Kings. Det blev en snöplig förlust på hemmaplan och en viktig seger tappad i kampen om slutspel. Grizzlies har verkligen droppat formmässigt på slutet utan att egentligen haft något vidare svårt spelschema. Framöver blir det värre och med en förlustsvit på fem raka matcher ser det inte ljust ut för Grizzlies i nuläget. Pelicans, Portland, Kings och Spurs jagar tätt bakom.

Los Angeles Lakers tog en enkel seger borta mot Warriors häromdagen. Det var jämnt till halvtid innan topplaget kunde dra ifrån. Noterbart är att LeBron James inte kunde spela på grund av skada. Det hjälpte Warriors föga då Davis och Kuzma visade sig vara en för tuff uppgift ändå. Lakers har radat upp en vinstsvit på sju raka matcher nu och skaffat sig luft ner till tvåan i den västra konferensen. Med ett matchfacit på 45-12 ska det mycket till om man tappar förstaplatsen.

Hemmalaget saknar Brandon Clarke, Justise Winslow, Allen och Jaren Jackson. Clarke och Jaren Jackson är viktiga spelare för den här upplagan av Grizzlies. Där tappar man framförallt i försvaret när ingen av dessa kan spela. Gästerna har satt upp Green, James och Davis som frågetecken inför mötet. Det blir givetvis avgörande vilka av dessa tre som spelar men jag har svårt att se att man ställer över alla tre samtidigt.

Utan Clarke och Jackson är Memphis inte samma lag. Clarke bidrar med skydd på insidan mot Lakers fyrtorn. Nu saknas han och Jacksons förmåga att göra poäng är minst lika viktig. Jag tror Lakers löser ännu en enkel seger ikväll mot ett decimerat Grizzlies.

Speltips: LA Lakers med handicap -6 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip