Vi har färdats långt bort från Grit and Grind-Memphis med hemmaplanen The Grindhouse som det så fint kallades. När Conley och Gasol byttes bort förra säsongen försvann de sista bitarna av en era. En era som byggde på fysiskt spel, där glöden och försvarsspelet bar laget fram till segrar. Nu är det nya spelare med en ny filosofi. Ja Morant har överträffat förväntningarna som rookie och ligger i förarsätet för att få priset som rookie of the year. Tillsammans med Jaren Jackson och Brandon Clarke har man en väldigt spännande kärngrupp av spelare att bygga laget runt inför framtiden. Med Ja Morant kommer fart, det har nya tränaren fått anpassa sig efter. Memphis Grizzlies spelar numera en basket med högt tempo. Ett bra exempel är matchen mot Oklahoma City häromdagen som slutade i en 122-126-förlust. Efter en strålande första halvlek från Grizzlies tappade man en 26 poäng stor ledning.

Det är ingen helt lätt match för Sacramento Kings då man åker från Indiana mindre än ett dygn innan uppkast. Truppläget är äntligen så bra som man kan hoppas på med både Bagley och Fox friska utan restriktioner på sina minuter. Just nu ligger gästerna på den åttonde och sista slutspelsplatsen men Spurs, Minnesota och Portland jagar tätt bakom. Sett till truppen så ska Kings ha en realistisk chans att nå slutspel men då behöver man vinna matcher mot lag som Memphis, Pelicans och Warriors den här säsongen.

Grayson Allen är tveksam till spel hos hemmalaget. Hos gästerna är Bogdanovic osäker till spel med stukning. Förhoppningen är att han ska kunna spela.

Memphis trivs som sagt i ett högt tempo och med vetskapen av att Kings spelade match så sent som igår kommer Grizzlies sätta högsta fart från start. Defensiven är dock fortfarande ett stort frågetecken för Memphis. Det saknas ett ankare där bak med Jaren Jackson och Valenciunas som stora spelare. Båda har sina styrkor i offensiven. Kan lagen hålla en hyfsad skytteprocent är jag övertygad om att farten i matchen kommer leda till en poängfest. Riktigt fint spel!


Speltips: Över 225,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher
This is the stats tab
This is the post tip