Återigen står vi inför ett Jimmy Butler-derby. Den skicklige wing-spelaren lämnade Philadelphia 76ers i fjol efter att man åkte ut i matchens sista skälvande sekunder mot vad som senare skulle komma att bli NBA-mästarna. Hans var deras avslutare och enskilt vassaste försvarare. Istället valde Sixers att signera ett nytt kontrakt med Harris och plocka in den mångfacetterade centern Al Horford. Det slukade större delen av deras lönebudget, då valde Butler att gå vidare till ett nytt lag.

Det var inte många som hade Miami Heat att ligga före Sixers när vi strax ska in till Allstar-uppehållet. Heat har varit en överraskning för många med sitt fina lagspel, men framförallt deras förmåga att vinna jämna matcher.

Sixers har en fart som tar laget mot 50 segrar i årets grundserie, ändå är folk besvikna. Man ligger just nu sexa i en jämn toppstrid i den östra konferensen. Sett till kvalitén i laget ska man befinna sig strax bakom Bucks när det kommer till vinster.

Heat har Alexander borta från spel men Winslow är aktuell för comeback igen efter sin ryggskada. Ett välbehövligt tillskott på den defensiva sidan av bollen. Sixers enda avbräck inför mötet är guarden Josh Richardson. Han spelade tidigare i Miami vilket gör det till en lite speciell situation. Hans skytte är något Sixers med all säkerhet lär sakna.

Lika bra som Sixers varit hemma, lika usla har laget varit på bortaplan. Deras bortafacit för säsongen är 9-17. Det är brutalt dåligt för ett lag av deras kaliber. Nu ställs man dessutom mot ett välorganiserat lag i form av Heat, med en mycket revanschsugen Jimmy Butler. Jag går på hemmasidan här och plockar handikapplinan i Heats favör!

Speltips: MIA Heat med handicap -3 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip