bet365 livestreamar alla NBA-matcher.

Miami Heat har inte riktigt infriat förväntningarna denna säsong. Det verkar som att laget har accepterat att det enda andra bra laget i Eastern Conference, Indiana Pacers, springer i väg med #1-seeden. Det kan till och med vara kalkylerat från början. Coach Spo vet att han måste spara energin i sitt lag, som varit i final tre raka långa säsonger (plus ett OS för LeBron). Det har inneburit mycket vila för framför allt Dwyane Wade. Det återstår att se om det var värt att offra hemmaplansfördelen när den oundvikliga East-finalen ska spelas i vårsommaren.

Heat avslutade i natt en sex matchers roadtrip (två vunna, fyra förlorade) med en torsk mot Atlanta Hawks. Matchen var jämn i fjärde quartern men till slut lät man Hawks dra ifrån och vinna med sju poäng. Jag zappade mellan den och Grizzlies - Pelicans och det var länge sen jag såg Heat spela så slappt försvarsspel. Det var också länge sen jag såg Coach Spo så arg. Jag tror att han har skällt ut spelarna nu och jag förväntar mig mycket bättre inställning i nattens match mot Boston Celtics. Och absolut inte 121 (!) poäng i baken.

Visst, de kanske har gett upp förstaplatsen, men det är inte sunt att ta det FÖR lugnt heller. I bland krävs så kallade statement games, signaler till de andra lagen att Heat fortfarande är regerande mästare. Och jag tror att det är dags för en sådan nu.

Celtics är i rebuilding mode och undviker gärna en slutspelsplats i år så att man får vara med och plocka en av alla supertalanger i årets starka draftomgång. De förberedde sig för detta redan inför säsongen då man gjorde sig av med stommen Coach Doc Rivers, Kevin Garnett, Stuart Pierce och Jason Terry. De unga spelarna som är kvar har dessutom fått klara sig utan superstjärnan Rajon Rondo, som bara kom tillbaka från skada nyligen. Point guardens comeback har inte hjälpt. Söndagens förlust mot svaga Orlando Magic var lagets nionde raka bortaförlust, och 14:e av de senaste 16:e totalt. Det skulle inte förvåna mig om Celtics trejdar bort Rondo också mot ett gäng draft picks.

Heat rak ger cirka 1.18 i odds. Detta kan jämföras med när Celtics besökte Miami i höstas, då Heat stod i cirka 1.02 i odds om jag minns rätt. Den matchen lyckades Heat förlora på ett helt otroligt sätt: Med en tvåpoängledning och 0,6 sekunder kvar missar Dwyane Wade två straffkast, varav det sista avsiktligt för att få tiden att gå. Problemet var att han inte ens träffade korgen, så klockan förblev pausad och Celtics fick en sista chans att inbounda bollen på offensiv planhalva. Youtuba "Green's Amazing Buzzer Beater vs Miami", eller kolla in min blogg här på R&K, för att se hur man kan göra en trepoängare på 0,6 sekunder.

Apropå Wade, som gjorde karriärens värsta tabbe i den matchen, så vilade han i går så jag räknar med att han är tillbaka till i natt. Och att han och hela Heat vill revanschera sig för sin svaga roadtrip samt den snöpliga förlusten mot Celtics i höstas. Laget är dessutom i princip skadefritt, och om inte annat så är LeBron James form fortfarande mycket god. Ofta brukar det räcka när det gäller det här laget. Handicap -9.0 känns bra här.

EDIT 00:21: Wade kommer EJ att spela för Heat ikv, stort avbräck. Ryggas på egen risk.

EDITERAD 2014-01-21 17.49:00

EDITERAD 2014-01-22 00.21:11

This is the stats tab
This is the post tip