bet365 livestreamar alla NBA-matcher.

För den oinvigde kan oddsen här verka lite märkliga. Los Angeles Lakers till 8 gånger degen? Förklaringen är (förutom att motståndarna Heat är dubbla regerande mästare) att Lakers-laget som ställer upp i American Airlines Arena i natt inte har mycket att göra med stormaktstiden för några år sedan.

Shaq är borta för länge sen och skadade Steve Nash och Kobe Bryant, vars kroppar börjar ge vika, är inte tillgängliga. Kvar finns Pau Gasol som också passerat sitt bäst-före-datum. Det problematiska för lagets framtid är att man av någon anledning nyligen gett 36-årige Kobe ett nytt superkontrakt över två år, så man kommer bara kunna värva en stjärnspelare (Carmelo?) till nästa säsong i stället för två.

Under tiden får det unga gardet försöka göra det bästa av situationen. Det går så där. Lakers kommer inte att spela slutspel i år, det är ett som är säkert. Laget är tredjejumbo i Western Conference och har förlorat 13 av sina senaste 16 matcher. Nick Young aka Swaggy P blixtrar till i bland, och Gasol gör det han kan, men det hjälper inte när laget omkring dem faller isär: förutom Kobe och Nash är även Steve Blake och Jordan Farmar ( = TRE skadade point guards) samt Xavier Henry otillgängliga.

Miami Heat vann som väntat senast mot Boston Celtics, i en match man ledde med så mycket som 18 poäng redan i första halvlek innan man slog av på takten (och förstörde våra hcp-lir). Men bakåt såg Heat stabilt ut (till skillnad från den nyss avslutade roadtripen) med bara 86 tillåtna poäng. Det skulle inte förvåna mig om Lakers totalpoäng hamnar på något liknande i natt.

Jag räknar med att Gasol, som tog 19 (!) returer i förlusten mot Bulls senast, kommer att dominera andrabollarna mot notoriskt retursvaga Heat. Men med tanke på hur bra Miami trivs mot Lakers (tre raka segrar och sju av de åtta senaste) vågar jag ändå spela en rejäl hcp-lina här. Grädden på moset är att Dwyane Wade, som överraskande fick vila tredje raka matchen sist, lär vara tillbaka i natt. Coach Spo kan ju inte skylla på "knee soreness" hur länge som helst innan NBA kommer med bötesblocket...

This is the stats tab
This is the post tip