Den här matchen har jag sett fram emot länge. De goda minnena sköljer över mig när jag ser texten "Miami Heat vs. San Antonio Spurs" och ni förstår säkert varför, men jag kan skriva ut det ändå: dessa två lag har inte mötts sedan morgonen på midsommarafton 2013, då Miami plockade hem Game 7 efter en av de mest underhållande finalserierna jag och NBA någonsin skådat.

Jag skulle vilja beskriva hela juni-dramaturgin i detalj, men det är inte allt för lång tid kvar innan tipoff (pga härlig tidig starttid, 19:00!) så vi får ta det någon annan gång. Men den korta versionen är: det var tajt. De är inte mycket som skiljer dessa lag, och det är därför jag tänker hcp-lira Spurs i kväll.

SAS-pjäser som fattas i kväll jämfört med junimatcherna: Leonard, Splitter och Green. Men Spurs har visat att de kan spela bra utan dessa herrar: sex raka bortavinster och åtta av de senaste tio totalt har blivit segrar.

Och de har ju fortfarande sin Big 3 (Manu, Parker, Duncan) vilket är mer än man kan säga om Heat, där Wades knän hållit honom utanför spel i fyra raka matcher nu. Han deltog i gårdagens träning men är ett så kallad game-time decision i kväll.

Heat har inte vunnit mot bra motstånd sen uddapoängssegern mot Blazers 28 december. Skitlag som Lakers, Celtics och Bobcats har täckt sina hcp-linor i januari och svaga lag som Knicks, Nets, Wizards och Hawks har till och med vunnit mot dem den här månaden.

Då tycker jag att Spurs, som var en Ray Allen-trea ifrån att vinna finalserien redan i Game 6, (eller en missad Duncan-layup, eller en missad Leonard-straff, de borde verkligen vunnit) ska klara detta om vi ger dem fyra bollar.

This is the stats tab
This is the post tip