Milwaukee Bucks delar NBA:s bästa vinstfacit med Lakers. 24-3 är deras statistik med 18(!) raka segrar i ryggen. På hemmaplan har man vunnit 13 av 14 spelade matcher. Den huvudsakliga anledningen bakom detta är förstås den regerande MVP:n, Giannis Antetokounmpo. Hans siffror är historiska, eller vad sägs om snitten 31.0 poäng, 12.8 returer, 5,3 assist samt 1,2 blockar. Släng in att han skjuter över 32% från trepoängslinjen numera också så är det lätt att förstå hur pass svår han är att stoppa. En spelare med hans atletiska skills, som bara behöver två steg från trepoängslinjen till korgen, kräver en dubbling och ibland rentav tre man för att förhindra poäng. Det öppnar upp massiva ytor för Bucks skyttar att operera på.

Den stora nyheten i NBA är att succémannen Luka Doncics stukning var värre än befarat i senaste matchen. Han ser ut att missa några veckors spel vilket är ett enormt avbräck för Dallas Mavericks. Gästena har ett svårt spelschema framför sig och utan sin stora stjärna får man vara nöjt om laget kan vinna runt 50% av matcherna. Annars har Mavericks varit en positiv överraskning för många. Det fanns absolut rimliga tankar om att laget skulle kunna nå slutspel nu med en frisk Porzingis och en Doncic som haft en sommar att acklimatisera sig. Laget har dock överträffat alla förväntningar och ligger i toppskiktet av den tuffa västra konferensen.

Bucks har sin ordinarie point guard Eric Bledsoe skadad fram till nyår. Bender förväntas vara borta till slutet av veckan.

Det blir väldigt intressant att se hur Dallas spelar utan Doncic då han är deras primära spelfördelare. Gissningsvis lär vi få se extra minuter på spelare som Brunson och JJ Barea. Det är kompetenta NBA-spelare men båda har brister framförallt defensivt som ett lag som Bucks mer än gärna utnyttjar. Bara nyheten av Doncics skada tror jag tog hårt på laget och då är detta den sista bortamatchen man vill spela just nu. Läge att gå på handikapplinan i hemmalagets favör. Ännu en stormatch från den gode Giannis?

Speltips: MIL Bucks med handicap -11 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip