Milwaukee Bucks håller en fart just nu som kommer göra laget till det tredje genom historien att nå 70 vinster. Det lär vilas spelare på slutet när förstaplatsen är säkrad och jag är inte helt övertygad om att man faktiskt går för någon typ av rekord. Det som är oroväckande för motståndarna är att Bucks har nästan lika bra siffror när deras stora stjärna Giannis Antetokounmpo inte spelar. När Bucks var tillbaka efter Allstar-uppehållet och mötte Pistons i veckan stod han återigen för en monstermatch med över 30 poäng och 15 returer. Vi har inte sett någon spelare dominera på det här sättet i den här ligan sedan Shaq spelade.

För Philadelphia 76ers så började nystarten också positivt. Joel Embiid visade att vilan under uppehållet gjort honom gott. Han stod för matchavgörande spel och hade en jättematch i statistik-kolumnen när Nets besegrades efter övertid. Sixers stora akilleshäl i år har varit bortaspelet. Ska man utmana om titeln håller det inte att ha ett bortafacit på 9-19. Det spelar ingen roll hur pass starka man är på hemmaplan.

Hemmalaget har skarpskytten Kyle Korver uppsatt som ett frågetecken inför mötet. Han dras med ryggproblem och tar beslut vid uppvärmningen om han kan spela. Precis som för Korver så är det ryggen som spökar för gästande Sixers stjärna Ben Simmons. Det är sannolikt att han vilas men fortfarande inte helt uteslutet att han kommer till spel.

Giannis och Bucks har haft ett enormt mentalt övertag på Sixers senaste två åren. Det är nånting som passar Sixers väldigt dåligt med sättet Bucks spelar på. Att Giannis alltid tycks prestera på topp hjälper heller inte Philadelphia. Det kan ha att göra med att Embiid är en av Giannis få nära vänner i den här ligan. Han spelar med lite extra glöd varje gång han ställs mot Embiid. Med tanke på Sixers usla bortaspel känns handicaplinan något låg. Jag går på hemmasidan här!

Speltips: MIL Bucks med handicap -8.5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip