Milano tar emot Khimki Moscow Region på hemmaplan i match som kan komma att bli direkt avgörande för de kommande slutspelet. Milano besitter i nuläget den sista slutspelsplatsen men Khimki kan vid en seger gå om Milano. Senast lagen möttes i november så vann Khimki med 87-79 på hemmaplan. Shved stod för 24 poäng och Jerebko 19 poäng. Storstjärnorna klev fram på slutet och avgjorde efter att matchen stått och vägt i tre quarters.

För alla basketälskare är matchen i matchen mellan lagens guards Sergio Rodriguez och Alexey Shved ren och skär njutning. Båda spelar basket på ett sätt som är ren fröjd för ögat att titta på. Deras spelförståelse håller yppersta världsklass.

Det är anmärkningsvärt hur pass dåliga Milano varit under korgen eller överlag inom tvåpoängsskyttet. Deras 48,7% från två poäng är sämst i hela EuroLeague. Detta trots att Tarczewski skjuter 66.7%. Mot ett Khimki som ligger tvåa i skyttet från två poäng och fyra i snittpoäng kommer det inte hålla att missa skott för italienarna. Då fortsätter poängtavlan ticka på för gästerna.

För Khimki kommer anfallsspelet alltid komma naturligt med en spelare som Shved. Det är defensivt laget behöver förbättra sig. Inför säsongen såg det på papperet ut som truppen skulle kunna vara flexibel i försvarsspelet men det har istället varit direkta svaga insatser där spelare gått bort sig gång efter gång. Deras poängsnitt på 86,7 för lag som möter dem är näst sämst i ligan. Nu får man in Thomas Robinson vilket förhoppningsvis kan hjälpa. Spelare för spelare håller jag dessutom Khimki som ett bättre lag. Därför väljer jag att gå in på bortasidan här!

Speltips: Khimki Moscow Region med handicap +4 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip