Det är lite upp till bevis nu för Karl Anthony Towns och Minnesota Timberwolves. Den talangfulla centern ses som en framtida MVP i den här ligan men han har inte lyckats generera sina fina statistikrader till vinster. I år har det blivit tydligare än någonsin och det började viskas om att han inte var nöjd med situationen i Minnesota. Organisationen agerade genom att byta till sig D'Angelo Russell precis innan trade deadline. Det är poängfarlig guard som gränsat till att vara All star senaste säsongerna. Framför allt är det en nära vän till Towns. Allas ögon kommer vara riktade mot hur det här bytet förändrar Timberwolves framöver. Det största problemet har ändå varit den defensiva mentalitet och vinnarinstinkten, det är knappast något Russell är känd för.

Charlotte Hornets ligger mitt emellan att satsa för ett draftval och gå för slutspel. I slutändan är man precis där laget inte ska vara. Utan en klar riktning inför framtiden. Det skiljer hela 5.5 matcher upp till Orlando Magic på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Ser man till truppen finns det ingenting som tyder på att det här skulle kunna vara ett lag som utmanar om en titel framöver.

Timberwolves har Spellman och Turner skadade. Layman är ett frågetecken inför mötet. Gästerna har forwarden Martin borta från spel med en hjärnskakning.

Det är två lag som är direkt svaga defensivt. Det finns dock gott om offensiv kvalité. En spelare som Devonte Graham hos gästerna kommer ha alla möjligheter att frodas med ett öppet spel. Även Terry Rozier som är den andra guarden Hornets investerat stort i trivs bättre när spelet böljar fram och tillbaka. Ett vanligt begrepp inom NBA brukade vara först till 100 poäng vinner. Numera är det lite annorlunda när poängantalet är så pass högt i matcherna. Det här är en match där känslan är att först till 130 poäng vinner!

Speltips: Över 226 poäng i matchen - odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip