Svårt att fokusera, både för lagen och oss basketälskare, efter legendaren Kobe Bryants bortgång. Det har redan varit fina arrangemang på många håll och spelarna får hylla minnet genom att spela med samma passion som han visade på planen.

Livet måste gå vidare, bl a för Minnesota Timberwolves som ju varit en enorm besvikelse den här säsongen. Man ligger näst sist i den västra konferensen och har den längsta nuvarande förlustsviten i ligan på nio raka förluster. Det finns talang i truppen men det klickar inte. Många experter och tyckare trodde Towns skulle fått sitt stora genombrott den här säsongen. Den unge centern är kanske den mest talangfulla centern i NBA men allt som oftast är det tomma siffror han radar upp. Även om hans statistik ser bra ut så generera det inte i några segrar för laget. Tillsammans med Wiggins är det en duo med sanslös potential. Det finns fortfarande hopp om att rädda säsongen då den undre halvan av den västra konferensen sett riktigt svag ut så hoppet om slutspel lever ännu.

Sacramento Kings ligger på platsen ovanför Timberwolves i tabellen. Precis som hemmalaget fanns slutspelsaspirationer inför säsongen. Skador och tränarbytet inför säsongen har snarare gjort att man tagit ett steg bakåt från det roliga och underhållande Kings-laget vi fick se under fjolåret. Kärnan i truppen bestående av Hield och Fox är något att bygga vidare på. Båda är med all säkerhet framtida Allstars i den här ligan.

För hemmalaget är Crabbe och Layman osäkra till spel med mindre skador. Gästerna saknar Bagley och Holmes. Det gör det tunnt på center-positionen. Framförallt har Walton färre alternativ att laborera med när han ska skapa nya formationer. Bagleys mångsidighet med tanke på hans storlek är en utav hans främsta styrkor.

Bägge lagen har problem att freda sig under egen korg. Defensiven ser stundtals vilsen ut när Timberwolves spelar basket. Det är inte mycket bättre för Kings, desvärre. Det talar för att vi får se en underhållande tillställning ikväll utan det kommer vara den mest välspelade basketmatchen. Överspelet är taget!

Speltips: Över 226.0 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip