NBA kickar igång igen natt till onsdag och det är alltid lika intressant att försöka reda ut vilket lag som vinner NBA-titeln. Det är extremt svårt att göra en repeat dvs vinna två år i rad. Det finns ingen Michael Jordan kvar i NBA, vilket förklarar det. Skämst åsido; det skall bli riktigt kul att ta sig an årets säsong och natt till onsdag startar det med två matcher. Jag kommer lägga ett speltips på en av dem i en kommande analys. Nu skall vi prata om vem som vinner årets championat. Det är inte helt enkelt. Låt oss dyka rakt in i analysen.

Spelfavoriter i Vegas är Milwaukee Bucks och orsaken till det är deras sena värvning av Trail Blazers superstar Damian Lillard. En 11-årig veteran med skills som få har. En riktigt point guard som varit trogen sin klubb i många år. 33 år gammal vill han gå för titeln och valde Bucks. Han är en riktigt bra värvning och ett grymt komplement till Bucks och kanske NBAs störste spelare, Giannis. Lillard snittade 32 poäng per match under fjolåret och som sagt; en stark värvning. Unibet ger oss oddset 4.50 och det är inte alls omöjligt. Det är dock inte min vinnare.

Denver Nuggets vann NBA-titeln i fjol och gjorde det suveränt på slutet. Jätten Nikola Jokic och hans "partner in crime" Jamal Murrary dominerade i slutspelet och spelade sin bästa basket på många år. Det gav dem guldet. Laget är intakt till 99%. Bruce Brown har lämnat, men i övrigt är det återigen ett fullgott manskap som aldrig är borta som contenders. MEN jag har svårt att se dem göra en repeat. Djupet i truppen är inte riktigt där i mina ögon. Jag har en annan vinnare. Om du vill spela Nuggets har Unibet oddset 5.50 på dem.

Min vinnare till NBA-titeln heter Boston Celtics. Jag trodde benhårt på dem under fjolåret, men de tappade allt i sin conference final, vilket var en stor besvikelse. Framför allt för dem själva och Celtics fans. Inför årets säsong har laget plockat in Porzingis som kan göra poäng från vilken position som helst på banan. De har också plockat upp Jrue Holiday från Bucks (nr 3 kvalitetsmässigt hos dem i fjol). Han är en mångfacetterad spelare vad gäller båda sidor av bollen; offensivt och defensivt. Den här värvningen gillar jag. Celtics har två superstars som vi inte ens har nämnt än i form av Tatum och Brown. Tatum är underbar att beskåda och Brown verkar bara bli bättre och bättre med åren. Celtics all the way för mig!

Jag kommer spela Celtics som årets NBA-vinnare till oddset 5.00 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip