Hela NBA exploderade i takt med Zion Williamsons säsongsdebut. När han klev in i fjärde quartern och gjorde 17 poäng på tre minuter kunde inte hypen vara större. Den uppsnackade rookien lever än så länge upp till alla de högt ställda förväntningarna. Kan han bara hålla sig skadefri har New Orleans Pelicans en framtida stjärna att bygga runt. Tack vare att inget lag i den västra konferensen lyckas utmärka sig i kampen om sista slutspelsplatsen så lever ju faktiskt hoppet fortfarande om att knipa den där åttondeplatsen. Det är smått otroligt med tanke på hur risigt Pelicans försvarsspel faktiskt varit. Brandon Ingrams utvecklingskurva är en av få ljuspunkter hittills den här säsongen.

Lagmaskinen Boston Celtics ser så där väloljad ut som den gjorde när man tog sig till final i den östra konferensen för två säsonger sedan. Walker och Kanter har varit välkomna tillskott i truppen. Jaylen Brown, Smart och Tatum spelar på ett mer moget sätt vilket hjälper hela laget. Framförallt skottvalen på offensiva planhalva är något alla tre har haft problem med. Nu värderar spelarna bättre vad som är ett bra skott och när bollen ska passas vidare istället.

Miller och Williams är skadade sedan tidigare för Pelicans. Holiday har problem med ett knä och tar beslut på uppvärmningen om han kan spela eller inte. Celtics saknar Williams och Kanter på center-positionen. Lyckligt nog för Celtics del möter man inga maskiner när det kommer till returtagning ikväll direkt i form av Pelicans.

Celtics har en defensiv att luta sig mot när spelet inte klickar. Pelicans kan inte göra det utan är väldigt beroende av att poängtavlan fortsätter ticka uppåt hela tiden för att man ska vara med i matchen. Jag håller Celtics som större favoriter här trots bortaplan.

Speltips: BOS Celtics med handicap -1,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip