Horribelt skytte från New York Knicks sänkte överspelet igår på vad som annars varit en mycket lyckad vecka spelmässigt. Det har bara gått tio omgångar men redan nu börjar man få grepp om hur lagen vill spela i år. Cavaliers är exempelvis - vilket vi trots allt såg i den nämnda matchen - betydligt mer defensivt orienterat under nya tränaren än vad det pratades om innan säsongen.

Förväntningarna var skyhöga på New Orleans Pelicans inför säsongen efter att laget draftat supertalangen Zion Williamson som nummer ett i draften. Det snackades om att man skulle kunna nå slutspel. Istället skadade sig Zion innan grundserien ens börjat och det speglas minst sagt i deras resultatrad. Pelicans är 2-7 efter nio spelade matcher, med en rad storförluster på kontot.

Houston Rockets jagar sin fjärde raka seger då man äntligen fått någorlunda ordning på försvarsspelet. Duon med Harden och Westbrook har sett precis så bra ut som man hoppats på sista matcherna och deras förmåga att höja tempot i kontringar är något som samtliga lag i NBA har svårt att försvara mot. Om det kommer räcka hela vägen till final i slutspelet återstår att se men det finns positiva tecken redan nu.

I hemmalaget saknas Lonzo Ball, Zion Williamson och Darius Miller. Det är två av deras fyra bästa spelare. Hos gästerna är enda nyheten att Danuel House är ett frågetecken inför matchen. Gerald Green och Nene saknas sedan tidigare.

Det här är återigen en sådan match som Rockets ska vinna, med en på papperet passande bättre matchtrupp och en överlag passande uppgift. Det som kan förstöra är om man inte presterar på hundra procent, vilket nog lär hända lite för ofta. Det är ju en 82 matcher lång säsong med många resor. Miami, New York och New Orleans brukar man säga är tre av städerna som det är svårast att hålla fokus på basketen när man besöker. Även om man tar med risken för underprestation så känns -4,5 som ett alldeles för snällt handikapp med Pelicans nuvarande skadesituation!

Speltips: HOU Rockets med handicap -4,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip